close-btn

Компанія Безоса продала квитки в космос на мільйони доларів

Попит на космічні подорожі стрімко зростає

Четвертим пасажиром першого космічного польоту Blue Origin стане підліток з Нідерландів

Фото: informator.ua

Глава компанії Blue Origin та найбагатша людина планети Джефф Безос на цьому тижні здійснив свій перший політ в космос. У день запуску космічного корабля його компанія офіційно розпочала продаж квитків на наступні польоти. Безос говорить, що всього за кілька днів Blue Origin продала квитків на польоти в космос майже на $100 млн.

За словами бізнесмена, спостерігається «дуже-дуже високий попит». Проте вартість туристичного польоту на навколоземну орбіту не уточнюється. Слід зазначити, що конкуруюча компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic здійснює чартерні польоти на кордон стратосфери за ціною $250 тис за місце.

«Ми побудуємо дорогу в космос для майбутнього наших дітей та онуків. Ми повинні зробити це, щоб вирішити проблеми Землі», — заявив Безос.

Перша космічна подорож Джеффа Безоса тривала всього 10 хвилин та 10 секунд. Політ здійснювався на кораблі New Shepard, створеному інженерами Blue Origin та призначеному для багаторазових запусків. Довжина маршруту склала 105 кілометрів.

Після приземлення Безос висловив подяку працівникам та клієнтам компанії Amazon за те, що вони “оплатили його політ”. Заява, однак, викликала хвилю обурення серед персоналу Amazon, оскільки за останні роки навколо компанії неодноразово спалахували скандали у зв’язку з поганими умовами роботи її співробітників.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Усе більше у різні сфери нашого життя інтегруються роботи. Вони працюють поряд з людьми або повністю замінюють їх. Наприклад, Amazon використовує роботів для складування запасів та упаковки предметів. Tesla Motors може похвалитися роботизованими та автоматизованими конвеєрними лініями для своїх електричних машин та акумуляторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережа зарядних станцій Tesla стане доступна для електромобілів інших марок

За матеріалами сайту lenta.ru

google news