close-btn

Найбільша крадіжка в історії DeFi: хакери зламали сервери компанії Poly Network

В результаті кібератаки було викрадено близько $610 млн

Фото: Jourtify

На цьому тижні хакери зламали платформу Poly Network, що виконує роль комунікатора між різними блокчейн-сервісами та дозволяє їм працювати разом. Представники компанії повідомили про атаку на своїй сторінці в Twitter і попросили допомогти їм встановити зв’язок з хакерами, щоб повернути викрадені активи.

Poly Network представляє децентралізовану фінансову платформу DeFi. Принцип DeFi передбачає створення таких фінансових сервісів, які функціонують на основі технології блокчейн без залучення посередників у вигляді брокерських контор або бірж. Співробітники компанії заявили, що дане викрадення активів стало найбільшим в історії DeFi.

Відзначається, що після злому хакери стали конвертувати гроші платформи в різні криптовалюти. Аналітики компанії з кібербезпеки SlowMist кажуть, що сумарно було викрадено активів на суму понад $610 млн. У свою чергу, Poly Network закликала основні криптобіржі блокувати токени, що надходять з адрес хакерів.

На поточний момент вже заморожені стейблкоіни Tether в еквіваленті $33 млн. За даними компанії CipherTrace, за перше півріччя 2021 року і до моменту злому серверів Poly Network сума викрадених з різних DeFi-майданчиків грошей оцінюється в $361 млн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Головний офіс ізраїльської спецслужби “Моссад” планує прийняти на роботу аналітика по цифрових валютах. Про це повідомляє портал Ynet. Журналісти видання припускають, що розвідникам знадобився консультант, який здатний координувати роботи із налагодження криптовалютного каналу фінансування таємних операцій та співробітників розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 60% користувачів в США готові перейти на криптовалютні платежі – дослідження

За матеріалами сайту cnbc.com

google news