close-btn

Мінфін провів рекордний в поточному році аукціон ОВДП

В результаті продажу цінних паперів було отримано 19,1 млрд грн

ОВГЗ минфин министерство финансов облигации

Фото: newsone.ua

8 червня Міністерство фінансів провело черговий раунд продажів державних цінних паперів на аукціоні, в ході яких до бюджету країни було залучено 19,1 млрд грн, що стало рекордним показником в поточному році. Мінфін виставив сім лотів ОВДП, з яких шість випусків в національній валюті і один – в доларах США.

Термін обігу пропонованих державних облігацій в гривні – 6 місяців, 1 рік, 1,5 року, 2 роки, 3 роки та 5 років. Термін обігу облігацій, запропонованих в доларах США, становить 1 рік. В результаті випуску гривневих держоблігацій Мінфін отримав 14,161 млрд грн. При цьому середньозважена прибутковість 6-місячних ОВДП склала 8,99%, 1-літніх – 11,19%, 1,5-річних – 11,30%, 2-річних – 12,05%, 3-річних – 12 30%.

У пресслужбі міністерства повідомляють, що попит на цінні папери в цей раз перевищував пропозицію більш, ніж у два рази. В першу чергу ажіотаж торкнувся нового інвестиційного інструменту Мінфіну – 5-річних ОВДП, середньозважена прибутковість яких становила 12,52%.

Також повідомляється, що в ході аукціону було продано доларових ОВДП на $182 млн. Середньозважена ставка прибутковості по 1-річних ОВДП в доларах США становить 3,70%.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Уряд, ЄБРР, Американська торговельна палата та USAID уклали Меморандум про взаєморозуміння у сфері національної біржової торгівлі капіталом та організованих товарних ринків. Відповідно до тексту документа, планується створити інтегрований центр ринків капіталу і товарних ринків, який буде виконувати функції майданчика для Національної біржі з торгівлі капіталами і товарами (NEXT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк припинив ліцензії 36 небанківських фінансових установ

За матеріалами сайту epravda.com.ua

google news