close-btn

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України у 2021 році

За оцінками експертів, до кінця року інфляція досягне 10,2%

Міжнародний валютний фонд погіршив оцінку зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році з 4% до 3,5%. Про це повідомляється на сайті організації. Поряд з цим аналітики фонду покращили прогноз очікування зростання вітчизняної економіки в наступному році з 3,4% до 3,6%.

Рівень середньорічної інфляції гривні в поточному році підвищено з 7,9% до 9,5%, в наступному – з 6,8% до 7,1%. Загальна інфляція в грудні 2021 року сягне 10,2%, а в кінці 2022 року – 6%. Дефіцит поточного рахунку України в цьому році очікується на рівні 0,7% ВВП, а в наступному – поглибиться до 2,4% ВВП. У прогнозі за квітень говорилося про профіцит поточного рахунку на рівні 0,8% ВВП у 2021 році та 0,9% – у 2022 році. Також у звіті аналітиків фонду йдеться, що зростання світового ВВП у 2022 році складе 4,9%.

Нагадаємо, на цьому тижні представники США і Японії виступили за звільнення Крісталіни Георгієвої з поста гендиректора МВФ. У свою чергу, думку про збереження за Георгієвою посади висловили представники Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Китаю і Росії. Звинувачення на адресу діючої глави фонду прозвучали після скандалу, що виник навколо рейтингу Doing Business.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Нардепи прийняли з поправками законопроєкт №5807. Метою документа є вдосконалення та оптимізація положень чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника і структуру власності юридичної особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк посилив вимоги до мікрокредитних організацій

За матеріалами сайту epravda.com.ua

google news