close-btn

НАТО створює фонд розвитку військових ШІ-технологій

Північноатлантичний альянс обговорив першу стратегію в галузі штучного інтелекту та створив інноваційний фонд на 1 млрд євро

21—22 жовтня відбувся саміт представників країн-членів НАТО у Мадриді. Напередодні зустрічі голова організації Єнс Столтенберг повідомив, що основним завданням нового фонду стане фінансування розвитку новітніх військових систем та технологій подвійного призначення. У рамках заявлених планів на території ЄС та Північної Америки буде створено кілька випробувальних та наукових центрів.

«Ми маємо зберігати свою технологічну перевагу. У майбутніх конфліктах будуть використовуватися не лише кулі та бомби, але й байти та великі дані», — сказав генсек.

Столтенберг додав, що новий науково-дослідний фонд – це відповідь НАТО на ті виклики, які сьогодні стоять перед організацією. Зокрема, спроби розробки зброї на основі штучного інтелекту та автономних систем, які роблять авторитарні режими та треті країни.

Вчені серед іншого вивчать можливість та переваги застосування ШІ-алгоритмів в аналізі даних, роботі з графічним контентом та кіберзахисті компаній. Уранці 22 жовтня 17 країн-учасниць НАТО підписали угоду про заснування фонду. Нагадаємо, на початку року Пентагон закликав розширити використання штучного інтелекту у військовій сфері.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Шахраї просувають підроблений додаток як призначений для підлітків. З його допомогою неповнолітні можуть купувати алкоголь та тютюнову продукцію, а також відвідувати місця, в які можна потрапити лише за сертифікатом про вакцинацію (QR-код).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ентузіасту вдалося встановити Google Play Store на Windows 11

За матеріалами сайту forklog.com

google news