close-btn

Нобелівську премію з економіки отримали троє економістів з США

Комітет відзначив особливий внесок вчених в розуміння сучасних економічних явищ і тенденцій

Американські економісти Девід Кард, Джошуа Ангріст і Гвідо Імбенс на цьому тижні були удостоєні Нобелівської премії з економіки. Вчених відзначили нагородою за внесок в аналіз економіки праці. Карду вручили премію за “емпіричний внесок в економіку праці”, Ангрісту і Імбенсу – “за методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв’язків”.

Премія з економіки формально не входить в число нобелівських номінацій і вручається в пам’ять про засновника номінації Альфреда Нобеля. Вручення нагороди відбудеться 10 грудня в онлайн-форматі. Грошова винагорода Sveriges Riksbank в галузі економічних наук становить 10 млн шведських крон ($1,1 млн).

У заяві Нобелівського комітету сказано, що троє лауреатів «надали нам нове розуміння ринку праці і показали, які висновки про причини та наслідки можна зробити в ході природних експериментів. Їхні дослідження істотно поліпшили нашу здатність відповідати на ключові причинно-наслідкові питання, що принесло велику користь суспільству».

Відзначимо, Премія Sveriges Riksbank в галузі економічних наук присуджується з 1969 по 2021 рік. За цей період її удостоїлися 89 лауреатів. Торік її номінантами стали економісти Стенфордського університету Пол Мілгром і Роберт Вілсон.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Співробітники компанії залишають свої робочі місця на знак протесту проти політики керівництва. Колишній менеджер по продуктах соцмережі Френсіс Хауген виступила з публічною критикою Facebook. Вона займала свою посаду в компанії з 2019 року. До моменту свого звільнення навесні цього року їй вдалося скопіювати тисячі сторінок документів для службового користування, серед яких були й результати соціологічних та медичних досліджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні в жовтні: як працюватимуть банки

За матеріалами сайту cnbc.com

google news