close-btn

Опитування Ілона Маска у Twitter обвалило курс акцій Tesla

Час від часу мільярдер публікує пости, які негативно позначаються на капіталізації підприємства. Іноді це призводить до серйозних скандалів і судових позовів

Tesla

Вартість цінних паперів автовиробника на початку тижня знизилася на 4,9% після того, як користувачі Twitter проголосували за те, щоб Ілон Маск продав 10% своїх акцій компанії. На вихідних глава Tesla опублікував пост, в якому попросив своїх підписників висловитися щодо того, що йому слід зробити з акціями компанії, що є в портфелі його активів.

58% із 3,5 млн тих, хто проголосував, заявили, що було б доцільніше продати частину цінних паперів. Тим більше, що в середині жовтня Маск говорив, що готовий виставити свої акції Tesla на продаж, якщо отриманий прибуток скільки-небудь допоможе у боротьбі з глобальним дефіцитом продовольства.

Станом на 30 червня частка Маска у компанії Tesla становила близько 170,5 млн акцій, а продаж 10% становив би близько $21 млрд за цінами на момент закриття біржі 5 листопада. Зазначимо, що раніше Маск неодноразово мав проблеми із регулюючими органами за публікацію своїх твітів без попередньої консультації з радою директорів Tesla, внаслідок чого вартість акцій компанії різко знижувалась.

Так, у 2018 році Комісія з цінних паперів та бірж США обвинуватила його в шахрайстві після того, як він написав на своїй сторінці, що подумує про закриття Tesla. Після кількох місяців судових розглядів мільярдеру довелося погодитись на умови мирової угоди з акціонерами компанії.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У понеділок Tesla досягла ринкової капіталізації $1 трлн. І це справді визначна подія. За всю історію торгів лише 6 корпорацій перетинали цю фінансову позначку. А Tesla стала ще й наймолодшою з них – компанії Ілона Маска лише 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple: запропонований у Європі законопроєкт відкриє «скриньку Пандори»

За матеріалами сайту bbc.com

google news