close-btn

Платіжний оператор Wise призупинив обслуговування деяких сервісів українців: подробиці

Користувачі з України стикаються з неможливістю здійснювати грошові перекази за кордон

WISE

Платіжний оператор Wise призупинив обслуговування деяких сервісів українців. Фото: wise.com

Компанія Wise тимчасово призупинила можливість переказу грошових коштів з гривневих рахунків для своїх клієнтів у всьому світі, повідомили представники компанії в інтерв’ю “Мінфіну”. Крім того, нагадали, що раніше випуск нових карт Wise був також припинений.

«Клієнти із зареєстрованою адресою в Україні з 12 серпня 2022 року не можуть відкривати нові цифрові картки у Wise. Клієнти, чиї цифрові карти були відкриті до цієї дати, можуть і надалі використовувати їх до закінчення терміну дії картки», — пояснив речник Wise.

Представники компанії Wise уточнили, що їхні сервіси прив’язані не до національності користувачів, а до реєстрації в країні (резидентству), в даному випадку – в Україні. Користувачі можуть відправляти гривню в Україну, а також здійснювати перекази у таких валютах, як долар, фунт стерлінгів та євро завдяки платіжній системі SWIFT, яка підключена до Wise.

Тим не менш, на даний момент відправка грошей з України за кордон неможлива, а українським клієнтам обмежили деякі основні сервіси Wise.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк починає стрес-тестування банківської системи: які банки чекає перевірка

Ми раніше повідомляли, що парламентський комітет рекомендував розглянути у другому читанні проект закону про внесення змін до законодавчих актів України щодо вдосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану №9107-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Крипторинок ліквідував позицій на $354 млн лише за день: що сталося

Slack додав редактор документів у діалогове вікно чату

За матеріалами сайту minfin.com.ua

google news