close-btn

Чому може впасти ціна акцій Microsoft

Microsoft встановила рекорд після того, як розкрила ціни на нову підписку за програмою ШІ. Чому ціна на акції може впасти?

Microsoft

Microsoft. Фото: pexels.com

Акції компанії Microsoft закрилися на рекордному рівні після того, як компанія оголосила ціни на нову підписку на сервіс штучного інтелекту Microsoft 365.

Акції підскочили на 4% за один день і закрилися на позначці 359,49 USD. Це + 22,89USD (6,80 %) за останні 5 днів. За рік вони зросли приблизно на 50%. Попереднього рекорду було досягнуто 15 червня, коли акції закрилися на позначці 348,10 USD.

Акции Microsoft цена

Фото: google.com/finance.

Деталі

Сервіс Copilot від Microsoft додає штучний інтелект у популярні продукти Office, такі, як Word, Excel і Teams. Його вартість становитиме додатково 30 дол. на місяць і може збільшити щомісячні ціни для корпоративних клієнтів на 83%, що принесе додатковий дохід за рахунок повторюваних підписок, пише CNBC.

Це показує, як Microsoft продовжує розвивати свій пакет Office, роблячи його більш привабливим для підприємств, які прагнуть впровадити штучний інтелект у свої робочі процеси.

Цікаве на тему: Moody’s разом з Microsoft і OpenAI готують революційну технологію для фінтеху.

Microsoft вкладає гроші в генеративний ШІ, здебільшого за рахунок багатомільярдних інвестицій в OpenAI, творця ChatGPT.

Microsoft Copilot, вперше анонсований у березні, може створювати презентації, пропонувати підказки для написання текстів, підбивати підсумки нарад і ранжувати вхідні повідомлення електронної пошти. Її вже тестують 600 клієнтів, як-от Goodyear і General Motors, однак Microsoft не повідомила, коли вона стане доступною широкому загалу.

Чому ціна на акції Microsoft може впасти?

За повідомленням Financial Times, опублікованим у понеділок, антимонопольні органи ЄС наступного тижня почнуть розслідування з питання про те, наскільки недобросовісно Microsoft комплектує свій додаток для відеоконференцій Teams сервісом Office.

Джерела, на які посилається газета, стверджують, що офіційні звинувачення можуть бути висунуті вже на початку осені. Регулятори з Європейської комісії, виконавчого органу ЄС, стурбовані тим, що попередні спроби Microsoft зняти стурбованість конкурентів виявилися недостатніми.

У липні 2020 року застосунок для обміну повідомленнями Slack подав скаргу до Єврокомісії, стверджуючи, що “Microsoft […] незаконно прив’язала свій продукт Teams до продукту Office, що домінує на ринку”. У Брюсселі заявили, що крім Slack є й інші заявники, які наразі належать компанії Salesforce.

На початку цього року Microsoft погодилася відмовитися від примусу клієнтів Office до автоматичного встановлення Teams.

Однак, як зазначає видання, нещодавні переговори між Microsoft і представниками ЄС зайшли в глухий кут через ширший географічний вплив поступок технологічного гіганта і суму, яку компанія стягуватиме за Teams.

Імовірність того, що Microsoft вдасться уникнути розслідування з боку ЄС, тепер “дуже мала”, повідомили люди, знайомі з цим питанням. Це буде перше розслідування, проведене представниками ЄС щодо Microsoft з 2008 року, коли компанію звинуватили в тому, що вона пов’язала воєдино свій браузер Internet Explorer і операційну систему Windows.

У результаті розслідування ЄС може негативно вплинути на ціну акцій Microsoft.

Інші статті на цю тему:

google news