close-btn

Позиції Tesla летять у прірву: падіння прибутку на 20% — що трапилося?

Компанія Tesla готова опублікувати свої фінансові результати. За даними аналітиків, прибуток найбільшого виробника електромобілів знизився приблизно на 20% порівняно з попереднім роком

Tesla

Tesla Фото: pixabay.com

Очікується, що доходи Tesla впали з 24,3% до 21%, а при цьому прибуток піднявся на 26%. Проте інвесторів цікавить те, як зниження цін вплинуло на прибутковість Tesla. Передбачається, що доходи від продажу автомобілів становитимуть 23,2%, що порівняно з рекордом 32,9%, що наводить на роздуми.

До того ж Tesla нещодавно оголосила, що розширює дистрибуцію своїх автомобілів Model S і X у декілька країн Європи, Близького Сходу, Африки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Компанія зробила цю заяву в прес-релізі, наголосивши на своїх зусиллях, спрямованих на те, щоб зробити свої автомобілі більш доступними в різних регіонах.

Яке майбутнє чекає на компанію на думку експертів?

Аналітики Bernstein не очікують, що маржа досягне найнижчої точки, особливо з урахуванням можливості подальшого зниження цін.

В результаті падіння попиту на електромобілі в порівнянні з пропозицією аналітики Morgan Stanley прогнозують, що підтримання чистого валового прибутку на рівні 20% може виявитися складним заняттям, що своєю чергою може слугувати шансом для нових інвесторів Tesla. При цьому вони впевнені, що компанії вдасться досягти хороших результатів у першому кварталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на електрокари Tesla стрімко падають — озвучено причину

Аналітики Barclays вважають, що хоча Tesla, як і раніше, вважається переможцем, недавнє негативне ставлення до акцій пов’язане з побоюваннями з приводу попиту, цін і маржі. Позитивні коментарі Tesla щодо цих питань можуть піти на користь акціям компанії.

Аналітики Wedbush вважають, що зниження цін Tesla було розумним кроком для захисту своєї частки ринку та споживчої бази, але це може статися за рахунок маржі. Суперечки серед експертів зосереджені навколо того, коли закінчиться падіння цін і як виглядатиме маржа у нестабільних макроекономічних умовах до кінця 2023 року.

На думку аналітиків Canaccord Genuity, Tesla, можливо, незабаром доведеться пожертвувати своєю маржою, що лідирує в галузі. Проте більшість конкурентів у цій сфері щосили намагаються отримати прибуток як такий. Попри це складне конкурентне середовище, аналітики вважають, що Rivian зможе протриматися деякий час через невиконані замовлення, які, як очікується, продовжаться до 2024 року. Це означає, що компанія має бути достатній попит, щоб задовольнити свої виробничі потреби, не вдаючись до зниження цін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Tesla втрачає $436,32 млрд за три місяці: Кого звинувачує Ілон Маск і яке майбутнє чекає на компанію

Ілон Маск: нові заводи Tesla «втрачають мільярди доларів»

Tesla втратила $126 млрд через побоювання інвесторів з приводу покупки Twitter

google news