close-btn

Уряд США пропонує винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за інформацію про хакерів DarkSide

Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі до $10 млн будь-кому, хто може повідомити «особистість чи місцезнаходження» керівників групування хакерів DarkSide

https://softlist.com.ua/

У травні 2021 року в результаті атаки програми-здирника DarkSide було зупинено трубопровід Colonial Pipeline, яким йде 45 відсотків палива, що використовується на Східному узбережжі США. Інцидент із Colonial Pipeline став прикладом загрози, яку становлять хакерські атаки для національної інфраструктури.

Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі до $10 млн доларів будь-кому, хто може повідомити «особистість чи місцезнаходження» керівників організації, відомої як DarkSide.

Крім цього відомство також пообіцяло виплатити додатково до $5 млн за дані, які сприятимуть затриманню або пред’явленню звинувачень особам, які брали участь або спробували взяти участь у травневій кібератаці угрупування DarkSide.

Боротьба з хакерами за допомогою винагород

Дана пропозиція є останнім прикладом того, як США використовують грошову винагороду для боротьби з кіберзлочинністю. Нагороди пропонуються в рамках програми Rewards for Justice (RfJ), яка була створена на початку 1984 року для боротьби з міжнародним тероризмом. США, очевидно, вважають, що кіберзлочинці заслуговують на такий самий рівень уваги. Тому в липні Державний департамент почав пропонувати винагороди до $10 млн через RfJ за інформацію про осіб, які беруть участь у «зловмисних кіберзлочинах проти критично важливої ​​інфраструктури США».

(Для всіх, хто цікавиться, Державний департамент має довідкову лінію на основі Tor, доступну за адресою he5dybnt7sr6cm32xt77pazmtm65flqy6irivtflruqfc5ep7eiodiad.onion. Ця URL вимагає використання браузера Tor і не буде працювати зі звичайним.

До речі, DarkSide припинив будь-яку діяльність після інциденту з Colonial Pipeline. Хакери самі не очікували таких масштабних наслідків своєї атаки і навіть вибачилися за «соціальні наслідки» того, що вони наробили. Але, на думку американських експертів з кібербезпеки, члени групи, можливо, просто перейменувалися в групу під назвою BlackMatter, яка з’явилася на сцені за кілька тижнів після того, як DarkSide зникла з радарів. Імовірно, нагорода держдепу пошириться і на них.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Хакери зламали платформу Poly Network, яка виконує роль комунікатора між різними блокчейн-сервісами та дозволяє їм працювати разом. Представники компанії повідомили про атаку на своїй сторінці у Twitter і попросили допомогти їм встановити зв’язок із хакерами, щоб повернути викрадені активи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакеры вкрали данні 7,8 млн абонентів крупного мобильного оператора

За матеріалами сайту theverge.com

google news