close-btn

Представлено перший у своєму роді портативний зарядний пристрій для електромобілів

Британський стартап представив портативну зарядку для електромобілів, яка нагадує дорожню валізу

https://www.autocar.co.uk/

Британська технологічна компанія представила перший портативний зарядний пристрій для електрокарів, власники яких не можуть підключити їх до домашньої мережі.

ZipCharge Go, зарядний пристрій розміром з невелику валізу, надійде у продаж у 2022 році. У нього достатньо ємності акумулятора, щоб забезпечити електромобіль запасом ходу до 30 км, чого, за твердженням фірми, достатньо, щоб дістатися найближчої зарядної станції або хоча б розетки.

Процес заряджання автомобіля за допомогою пристрою займає близько 30 хвилин, після чого ZipCharge Go слід підключити до домашньої мережі для підзарядки.

Пристрій приєднується до електрокара за допомогою кабелю Type 2. Вбудована підтримка 4G дозволяє здійснювати віддалений моніторинг та планування процесу зарядки. ZipCharge Go пропонуватиметься у двох варіантах енергоозброєності: 4 та 8 кВтг, підзарядка забезпечить додаткові 19 та 32 км ходу відповідно. Крім того, компанія вже працює над мобільним зарядним пристроєм, який здатний забезпечити запас ходу близько 65 км.

Пристрій побудований навколо алюмінієвої рами із зовнішньою оболонкою з переробленого пластику, яку можна персоналізувати за допомогою варіацій кольорів та оздоблення, щоб відповідало електромобілю власника. Вбудовані ручки та колеса полегшують транспортування, а герметична конструкція безпечна для використання у будь-яких погодних умовах.

Інформація про вартість новинки поки не розголушується, проте відомо, що ZipCharge надаватиме мобільний зарядний пристрій в оренду за $67 на місяць.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У 2023 році компанія Tesla випустить бюджетний електричний хетчбек. Про це на зустрічі зі співробітниками компанії заявив засновник та гендиректор Tesla Ілон Маск. Офіційно ні назву, ні вартість автомобіля озвучено не було. За чутками, новинка може з’явитися під назвою Model 2 або Model Q, а вартість бюджетної Тесла не перевищить $25 тис.

google news