close-btn

ПриватБанк автоматично списуватиме непогашені кредити: умови

ПриватБанк запровадив нову політику. Банк буде автоматично списувати непогашені кредити при примусовому закритті рахунків. Ця політика здебільшого зачіпає клієнтів, яким було відмовлено в продовженні ділових відносин з банком через недотримання законів.

Приватбанк

Фото: privatbank.ua

ПриватБанк оголосив, що в разі примусового закриття рахунку клієнта він автоматично спише гроші за непогашені кредити. Ця інформація була представлена в нещодавньому інформаційному листі, розісланому клієнтам банку.

Якщо ви продовжуєте користуватися послугами банку, ви погоджуєтеся з оновленими правилами. У Положенні, умовах та правилах банківського обслуговування додано новий пункт. У ньому йдеться про те, що клієнт погоджується на те, щоб його кошти, були використані для погашення кредитної заборгованості, якщо банк відмовиться продовжувати ділові відносини.

Якщо банк відмовляється продовжувати з вами стосунки, а ви не зажадали переказу коштів, усі кошти, що залишилися, автоматично будуть використані для погашення кредитної заборгованості. Якщо кредитної заборгованості немає, ці кошти будуть переведені на відповідний банківський рахунок і повернуті клієнту на його вимогу.

Банк може припинити відносини з клієнтом з різних причин, включно з порушенням зобов’язань за договором, діями, що суперечать законодавству України або можуть призвести до фінансових втрат чи завдати шкоди репутації банку, наданням недостовірної інформації для визначення податкового резидентства та статусу податкового резидента, або з причин, передбачених законодавством про фінансовий моніторинг. Ви можете відмовитися від цих умов, закривши всі договори з банком.

Який документ регламентує ці зміни? Цивільний кодекс України та Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

З цим також читають: ПриватБанк відновив важливу для українців опцію.

Підсумок

У червні ПриватБанк оновив свої Умови та правила надання банківських послуг, включивши цю нову політику в розділ «Розірвання договору та закриття рахунків».

За словами представників банку, ця політика поширюється на клієнтів, яким було відмовлено в продовженні ділових стосунків з банком через недотримання законів, що стосуються незаконного використання та отримання коштів.

Коли клієнту відмовляють в обслуговуванні, це означає, що його рахунок буде закрито банком в односторонньому порядку. Усі кошти, що залишилися на рахунку, будуть або переведені в інший банк, або видані клієнту готівкою.

Якщо на момент закриття рахунку у клієнта ПриватБанку був непогашений кредит, то борг, що залишився, обов’язково спишуть з рахунку.

Інші статті на цю тему:

google news