close-btn

Продаж бізнесу «під ключ» в Україні: аналітика ринку від OLX

Платформа онлайн-оголошень OLX провела власне дослідження, щоб дізнатися, на який бізнес в Україні найбільший попит та які тенденції спостерігаються на ринку

OLX

OLX Фото: rau.ua

Згідно з даними OLX, з початку повномасштабної війни кількість бажаючих продати бізнес «під ключ» зросло вп’ятеро, порівнюючи з періодом розквіту пандемічних обмежень у 2020 році. Наразі не бракує і бажаючих скористатись такими пропозиціями.

На платформі OLX у розділі «Бізнес та послуги» найбільше пропонували:

  • магазини (7 124 оголошення);
  • кав’ярні (3 739);
  • сайти (2 168);
  • кафе (1 268);
  • франшизи (1 237).

«У березні на ринку було достатньо пропозицій з продажу магазинів та сайтів, у травні-червні кафе та франшизи, а от у серпні — кав’ярень. Найменше ж було пропозицій з продажу зоомагазинів та квіткового бізнесу», — повідомили у прес-службі OLX.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка підробка сьогодні найпопулярніша в Україні: статистика OLX

Зазначається, що у 2020-2021 роках, коли світ найбільше потерпав від пандемії, пропозиції щодо продажу готового бізнесу були досить схожими. Тоді більшість оголошень було з продажу кав’ярні, інтернет-магазину, instagram-сторінки та франшизи.

За останні півроку війни запити від українців на придбання бізнесу «під ключ» відрізнялися від пропозицій на ринку.

«З березня по серпень найчастіше хотіли придбати кав’ярню та бар (по 13 відгуків на 1 оголошення). Також українці цікавилися фургонами, які обладнані під приготування вуличної їжі — фудтраками (12 відгуків на 1 оголошення), такий же інтерес був до купівлі ютуб-каналу.

Найбільше оголошень відносно продажу готового бізнесу було розміщено на ОЛХ саме з Київського регіону — близько 54 тис. за 6 місяців. На другому та третьому місці Дніпропетровщина (17,5 тис.) та Одещина (13,7 тис.). Закриває п’ятірку Львівська та Харківська області — по 10 тис. оголошень.

Придбати бізнес найбільше людей хотіло на Черкащині, Київщині та Чернігівщині (в середньому по 5 відгуків на 1 оголошення). Дещо менший попит був на Кіровоградщині та Івано-Франківщині (по 4 відгуки).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Який автомобіль сьогодні можна придбати за 5 тис доларів: аналітика OLX

Де вигідно винаймати квартиру на короткий термін: статистика OLX

Які європейські країни приймають українських біженців та скільки готові платити місцеві роботодавці: статистика OLX

google news