close-btn

Продажі Apple і Microsoft впали на третину: причини та наслідки

Microsoft і Apple, два найбільші технологічні гіганти, повідомили про зниження продажів свого обладнання

Продажи Apple и Microsoft

Фото: freepik.com

Нещодавно опубліковані фінансові результати Microsoft показали, що ліцензування OEM-продукції Windows для ПК знизилося на 28%, апаратне забезпечення Xbox впало на 30%, а апаратне забезпечення Surface також на 30%. У Microsoft причиною вважають “макроекономічні перешкоди”.

Так само продажі Apple Mac впали на 30% порівняно з минулим роком, згідно зі звітом компанії про прибутки та збитки.

Причини падіння продаж

Надмірні запаси техніки, накопичені у зв’язку з переходом на роботу з дому, знизили попит. До того ж інфляція призвела до скорочення доходів, внаслідок чого люди довше тримали свої ноутбуки замість того щоб модернізувати їх. Ці фактори сприяли падінню продаж обладнання як для Microsoft, так і для Apple.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директором криптокомпанії виявився бот: як це сталося

Стратегії компаній

Генеральний директор Apple Тім Кук висловив бажання диверсифікувати потоки доходів Apple, щоб охопити більше корпоративних клієнтів, оскільки ця стратегія допомогла Microsoft утриматися на плаву. Сила Microsoft полягає в диверсифікації, але швидкість інновацій може призвести до непослідовності та звільнень. Microsoft вже звільнила тисячі співробітників у всьому світі, в той час, як Apple вдалося уникнути таких великих скорочень.

Подібні показники загалом не проблема

Попри зниження продажів обладнання, Microsoft та Apple залишаються прибутковими компаніями. Microsoft повідомила про загальні результати, які перевершили прогнози, що призвело до вищої ціни акцій. Так само продажі iPhone продовжують ігнорувати економічний спад для Apple. Проте зниження продажів у обох компаній підкреслює вплив макроекономічних чинників на технологічну галузь.

Підсумок

Зниження продажів обладнання для Microsoft та Apple вказує на проблеми, пов’язані з макроекономічним середовищем. Обидві компанії повинні диверсифікувати свої потоки доходів, щоб пом’якшити наслідки економічного спаду. Проте їхні стратегії та відмінні один від одного сильні сторони означають, що вони вирішуватимуть це по-різному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Техкомпанії звільнили рекордну кількість співробітників: хто у лідерах

10 найкращих сайтів хмарного майнінгу зі щоденними виплатами у 2023 році

Лідери криптоіндустрії Європи назвали це місто найважливішим криптохабом у світі

google news