close-btn

Шмигаль розповів, скільки коштує держбюджету України день війни з Росією

У країні бойові дії, втрати щодня змінюються, остаточні розрахунки будуть після

https://politeka.net/

«Навіть не хочу це ділити на дні. Втрати однозначно величезні. Але ми повинні бути оптимістичними, ми відновлюватимемося з такою самою швидкістю. Я в цьому впевнений» -заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю НВ.

За словами Шмигаля, якщо говорити про розрахунки Мінфіну, то втрати України становлять близько 2 млрд. грн. на день. Якщо говорити про втрати інфраструктури, то за місяць війни вони попередньо становили $119 млрд. Тобто $4,25 млрд. на день.

Якщо додати сюди військові втрати та збільшені військові та соціальні витрати, програми підтримки, втрати економіки та підприємств, тоді йдеться про $565 млрд.

Прем’єр-міністр зазначає, що втрати через бої змінюються щодня. Але загальна сума перевищує $0,5 трлн.

За рахунок чого Україна відновиться

Згідно з заявою Дениса Шмигаля, Україну відновлюватимуть за рахунок трьох джерел. Перший — заморожені рахунки Росії, тобто конфіскація та репарація. Друге, аналогічно це російське майно. Третій — це кошти західних партнерів. Вже сьогодні ведуться переговори щодо створення фонду відновлення. Україна вже отримала понад $3 млрд. Наприклад, ЄС надав 120 млн. євро. Є частина кредитних коштів, це ті кредити, які були домовлені з МВФ та Євросоюзом — макрофінансова допомога.

«Там довгі періоди надання цих грошей, від 5 до 18 років, і дуже умовні відсотки, але надалі ми працюватимемо над тим, щоб ці періоди були ще довшими, а відсотки наближалися до нуля.» — каже Денис Шмигаль.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Міністерство фінансів України інформує, що надходження до бюджету країни за період березня становили 103,4 млрд грн, що відповідає 92,9% наміченого плану. Найбільше надходжень відбулося за рахунок частини дивідендів, сплачених підприємствами з державною часткою. Таким чином, доходна частина бюджету збільшилася на 32,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНР має намір конфіскувати державне та муніципальне майно України на окупованих територіях

 

google news