close-btn

SpaceX провела тестування інтернету Starlink у пасажирському літаку

SpaceX хоче показати світові, що її супутникова система Starlink може забезпечити трансляцію Netflix і YouTube на висоті 9 км

https://www.travelinglifestyle.net/

SpaceX провела тест свого супутникового інтернету Starlink у літаку регіональної авіакомпанії JSX. Під час нього швидкість передачі постійно перевищувала 100 Мбіт/с. Короткий політ з Бербанку в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, знаменує собою початок боротьби Ілона Маска з супутниковими провайдерами Intelsat і Viasat Inc., які вже обслуговують тисячі літаків. Для порівняння швидкість передачі даних на борту Airbus компанії American Airlines з обладнанням Viasat і більш ніж 100 пасажирами становить близько 2,2 Мбіт/с.

Як було зазначено вище, швидкість передачі даних системи Starlink під час польоту, за даними Ookla, постійно перевищувала 100 Мбіт/с. Під час тестування на борту знаходилося лише кілька людей, які займалися тестуванням швидкості та якості зв’язку. Додаткові пристрої на борту імітували навантаження системи 20-30 пасажирів.

Ще один плюс у скарбничку основного бізнесу компанії з надання широкосмугового інтернет-доступу переважно сільським домогосподарствам у малонаселених районах. Starlink запустив понад 3000 супутників та обслуговує понад 400 000 передплатників, йдеться у недавніх документах компанії.

Раніше ми писали, що Ілон Маск заявив, що SpaceX провела «багатообіцяючі переговори» з Apple про супутниковий сервіс в iPhone, додавши, що команда Apple «супер розумна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

google news