close-btn

Супутниковий інтернет вже у вересні: в Starlink озвучили дату запуску своєї глобальної мережі

Нині компанія пропонує бета-версію супутникового підключення вже в 11 країнах по всьому світу

Компанія SpaceX має намір забезпечити глобальне супутникове інтернет-покриття в рамках проєкту Starlink вже до вересня поточного року. Про це повідомила керівник підрозділу Starlink Гвінн Шотвел. Однак компанія, швидше за все, не зможе відразу підключити всіх бажаючих до супутникового інтернету, оскільки навіть при наявності технічної можливості необхідно спочатку отримати ліцензії на надання послуг у кожній окремо взятій країні.

«Ми успішно запустили вже майже 1800 супутників, і як тільки вони досягнуть заданої робочої орбіти, ми отримаємо безперервне глобальне охоплення, і це повинно статися вже у вересні», – сказала Гвінн Шотвел в ході конференції Macquarie Group.

Вона також додала, що Starlink, яка планує розгорнути в цілому 12 тис супутників при сумарній вартості проєкту в $10 млрд, в цей час вже пропонує бета-версію супутникового підключення для клієнтів в 11 країнах по всьому світу.

У травні Ілон Маск заявив, що Starlink отримала вже понад 500 тис замовлень на поставку інтернет-послуг, при цьому створення супутникової мережі на навколоземній орбіті протікає згідно з графіком. Starlink є одним з передових виробників компактних супутників. Компанія тісно співпрацює з такими підрядниками, як Kuiper від Amazon.com, британською OneWeb та Blue Canyon Technologies.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Вихідний код Всесвітньої павутини, написаний її винахідником Тімом Бернерс-Лі, виставлений на продаж на аукціоні Sotheby’s як частина невзаємозамінного токена зі стартовою ціною $1000. Бернерс-Лі винайшов інтернет у 1989 році, здійснивши революцію в обміні і створенні інформації, що вважається одним з найбільш значних винаходів з моменту появи друкованого верстата в Європі в 15 столітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google візьме участь в проєкті Маска Starlink із розгортання мережі інтернет-супутників

За матеріалами сайту reuters.com

google news