close-btn

Стало відомо, наскільки збільшився дохід онлайн-брокера Robinhood від операцій з криптовалютами

У другому кварталі платформа збільшила обсяг криптовалютних угод майже в 50 разів

Robinhood

Robinhood. Фото: tomsguide.com

Компанія Robinhood, що пропонує мобільний додаток для торгівлі біржовими інструментами, вперше відзвітувала про стан фінансів як публічне підприємство. У звіті говориться, що на криптографічні послуги протягом другого кварталу припадає більше половини угод, а виручка від транзакцій з криптоактивами збільшилася до $233 млн, що в 47 разів більше, ніж на початку 2021 року. Тоді компанія заробила на криптовалютах лише близько $5 млн.

Аналітики кажуть, що в другому кварталі користувачі платформи вперше укладали більше угод з криптовалютами, ніж з акціями компаній. При цьому сумарний обсяг цифрових активів, з якими в зазначений період проводилися операції, збільшився до $22,7 млрд із $11,6 млрд кварталом раніше і $3,5 млрд в кінці 2020 року.

Крім того, зростає значення й монети Dogecoin. На частку стейблкоіна в першому кварталі припадало 34% виручки компанії в порівнянні з 4% в четвертому кварталі 2020 року. Додаток Robinhood завоював популярність, надавши користувачам можливість безкоштовної торгівлі акціями та криптовалютами. Він дозволяє трейдерам купувати сім видів цифрових активів, в тому числі біткоін, ефіріум та dogecoin.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Robinhood, що надає невеликим інвесторам платформу для торгівлі біржовими інструментами, провела IPO, в ході якого капіталізація компанії досягла $32 млрд. При цьому акції продавалися за ціною $38 за папір. Під час торгів на Nasdaq компанією було продано 52,4 млн цінних паперів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Демократизація трейдингу та гейміфікація: у чому секрет популярності Robinhood

За матеріалами сайту cnbc.com

google news