close-btn

Стало відомо, скільки доходу отримали фінустанови за час використання Системи BankID НБУ

Щодня за допомогою даного інтерфейсу здійснюється майже 60 тис успішних дистанційних ідентифікацій

Оновлено порядок приєднання абонентів до Системи BankID НБУ

За перший рік комерційного використання Системи BankID НБУ підключені до неї постачальники фінансових послуг отримали сукупний дохід у розмірі 71 млн грн. Система віддаленої верифікації користувача була вперше запущена в липні 2020 року.

Вона надає послуги безпечної комунікації та підтвердження особи клієнта для більшості вітчизняних банків, небанківських фінустанов, телеком-операторів, різних недержавних фондів та організацій.

BankID НБУ не тільки прискорює процес надання клієнтських сервісів, а й підвищує лояльність до фінустанови з боку споживачів. Щодня з використанням цієї системи здійснюється майже 60 тис успішних електронних дистанційних ідентифікацій користувачів, повідомляють в НБУ.

При цьому кількість абонентів, які заявили про наміри підключитися до даного інтерфейсу, постійно збільшується. На сьогоднішній день вже 99% клієнтів українських банків можуть скористатися послугою віддаленої ідентифікації і верифікації за допомогою Системи BankID.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Національний банк попереджає про можливі випадки створення шахрайських сайтів, що намагаються видати себе за Систему BankID НБУ. Так, вже є факт виявлення подібного шахрайського сайту, де зловмисники пропонували користувачам залишити на сайті інформацію про платіжні карки та фінансовий номер телефону. Наразі цей сайт заблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зменшення інфляції та зростання ВВП на найближчий рік — прогноз НБУ

За матеріалами сайту bank.gov.ua

google news