close-btn

Стало відомо, скільки мікрокредитів взяли українці з початку року

Середня сума позики становить 4417 грн

Фото: Всім

У період з січня по липень 2021 роки українці оформили на себе швидких кредитів на загальну суму 31,6 млрд грн, що на 43% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. За перше півріччя минулого року загальна сума мікрокредитів становила 22 млрд. Про це свідчать дані Опендатабот. При цьому тенденція на ринку швидких позик спрямована в бік зростання загальної заборгованості.

Так, у 2019 році щомісяця в середньому видавалося 982,5 тис кредитів, в минулому році – 1 млн. З початку 2021-го оформлено 1,2 млн кредитів. Середній розмір позики також збільшився – з 4059 до 4417 грн. Поряд з цим, зростає і число проблемних кредитів. Затримки по виплаті вже досягають 14,9 млрд грн, при цьому відзначається тенденція до збільшення прострочених позик – 6,5% з початку січня по кінець липня. У 2020 році борг становив 13,9 млрд грн.

Раніше ми писали про те, що сукупний кредитний борг державного, корпоративного і приватного секторів по всьому світу в період другого кварталу 2021 року досяг $296 трлн. Поряд з цим зменшилася частка боргу у світовому ВВП. Це випливає зі звіту, опублікованого Інститутом міжнародних фінансів. З квітня по червень борги держав і компаній, а також приватних осіб збільшилися на $4,8 трлн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Банківський сектор в даний час є досить стійким і готовий до запланованого підвищення вимог щодо наявності капіталу. В ході проведення оцінки якості активів було перевірено стан всіх українських банківських організацій, а 30 найбільших банків пройшли додаткове стрес-тестування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Афганістані відновлено ​​роботу банківського сектора

За матеріалами сайту zn.ua

google news