close-btn

Стало відомо, скільки податків заплатили ФОПи за 2020 рік

Понад 52 млрд грн перерахували на рахунки ДПС представники малого та середнього бізнесу за минулий рік

Близько 37 млрд грн було зібрано з платників єдиного податку. Найбільше грошей принесли підприємці, які займаються торгівлею, інформаційною діяльністю, професійною, науковою і технічною. Відзначимо, що на даний момент в Україні налічується 825 102 фізичних осіб-підприємців, що надають свої послуги в сегменті торгівлі та збуту. У зазначений період на них прийшлося 11,6 млрд грн податкових відрахувань.

ФОП зі сфери IT та телекомунікацій (розробники, видавці, радіо і телеведучі) сумарно виплатили близько 7,8 млрд грн. Найбільшу суму податкових відрахувань на один ФОП виплачували компанії, що займаються поставками електроенергії, природного газу і технічних парових ресурсів. Кожен з них заплатив більше 46 700 грн на рік. Зараз в Україні налічується 211 таких підприємств.

На другому місці за сумами податкових зборів, стягнутих з однієї фірми, знаходяться компанії, що надають послуги у сфері будівництва. Середня сума податків на один ФОП становила 42 тис грн. Третю позицію в списку займають підприємства, які активні у сфері сільського господарства. 29900 ФОПів заплатили приблизно 37600 грн податків. У порівнянні з 2020 роком кількість зареєстрованих ФОПів істотно не змінилася і становить 1967959 підприємств.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

З квітня по червень 2021 року чисельність безробітних в Україні становила 1,6 млн осіб. На початку року цей показник становив 1,8 млн осіб. Про це йдеться в опублікованому звіті Держстату. Кількість працевлаштованих громадян у віковій групі 15-70 років у вказаний період становила 15,8 млн осіб. За даними відомства, рівень зайнятості населення у віці 15 років і старше становив 49,7%, а серед жителів країни у віці 15-70 років – 56,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ощадбанк попередив про примусове закриття неактивних рахунків

google news