close-btn

Telegram запустить рекламну платформу: які переваги отримають власники каналів?

Реклама носитиме тематичний характер і показуватиметься лише у відповідних групах

telegram

Фото: jrnlst.ru

Команда популярного месенджера готує свою рекламну платформу Telegram Ad Platform. Правила її використання на сторінці promote.telegram.org на офіційному сайті сервісу. Основним принципом показу оголошень буде інтеграція до каналів, де аудиторія підписників становитиме не менше 1000 осіб. Сюжет реклами не повинен відрізнятися від тематики групи, де вона демонструється. Сумарний обсяг тексту оголошення складатиме 160 символів.

Розробники запевняють, що у роботі нової платформи не застосовується принцип таргетованого збору даних та інформації про користувачів. Кожен абонент, який переглядає певний канал у Telegram, бачить одні й ті самі рекламні повідомлення. Також Telegram не відслідковує, чи натискають користувачі на рекламне повідомлення, і не профілює облікові записи на основі їхньої активності.

Рекламодавцям надається можливість вибору мови тематики групи, де показуватиметься оголошення, а також вибору каналів для винятків, де банер демонструватися, навпаки, не буде. Теоретично показ реклами у каналах із великою кількістю підписників передбачає відрахування комісій власникам цих каналів. Однак у компанії нагадали, що платформа поки що перебуває в тестовому режимі, а її повноцінний запуск відбудеться не раніше листопада.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Глобальний збій соціальних мереж Facebook та Instagram, який стався 4 жовтня, став причиною масової “міграції” користувачів в не постраждалий від події месенджер Telegram. Всього за півдня на платформі для обміну повідомленнями додалося 70 млн нових користувачів. Про це на своїй сторінці заявив засновник Telegram Павло Дуров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінцифрі розповіли, скільки користувачів вже завантажили на свої пристрої Дію

За матеріалами сайту ixbt.com

google news