close-btn

Тепер тільки електронний квиток: в громадському транспорті Києва впроваджують нові правила

Паперові квитки для проїзду в громадському транспорті зникнуть з обігу з 14 липня

Фото: kievvlast.com.ua

З 2 липня в муніципальному транспорті столиці продаж паперових квитків кондукторами припинено. Мерія міста скасувала посаду кондуктора. Купити одноразовий квиток все ще можна у водія. Однак, як повідомляють в пресслужбі “Київпастранс”, з 14 липня оплата за проїзд в громадському транспорті буде здійснюватися виключно в електронному вигляді. У підприємстві нагадали, що першим на електронний квиток перейшов міський фунікулер з 14 вересня 2020 року.

“З 1 грудня повністю на електронний квиток перейшов швидкісний трамвай на Борщагівці. Наступним етапом стала відмова від паперових разових талонів в міських автобусах, тролейбусах і трамваях. Цей етап почався з 1 липня, паперові квитки остаточно вийдуть з обігу 14 липня”, – повідомили в КМДА.

Спікер КП “Київпастранс” Олег Грищак в ефірі комунального телеканалу “Київ” порадив всім гостям міста, які приїхали на нетривалий період, заздалегідь визначитися зі способом оплати проїзду в міському транспорті. Штраф за проїзд без квитка становить 160 грн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

23 червня під час чергового засідання уряду було схвалено законопроєкт, який затверджує форму, реквізити та відомості, що має містити е-квиток. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безготівкову оплату транспорту запустили в ще одному українському місті

За матеріалами сайту kyivcity.gov.ua

google news