close-btn

TransferGO оприлюднив статистику про грошові перекази заробітчан за 5 років

Більше 750 млн євро перевели трудові мігранти в Україну через платіжну систему

Євро. Фото: money24.kiev.ua

Компанія з 3,5 млн користувачів на 160 ринках по всьому світу представила аналітичний звіт про кількість грошей, переведених українськими громадянами, які працюють за кордоном. У документі говориться, що з 2017 року трудові мігранти здійснили грошові перекази додому на суму понад 750 млн євро. При цьому частка коштів, які були оброблені TransferGo, неухильно зростає.

З березня 2020 року по серпень 2021-го кількість переказів в Україну збільшилася на 156% в порівнянні з аналогічним періодом до локдауну. За даними TransferGo, загальний обсяг грошей, що були відправлені в Україну з лютого 2020 року по лютий 2021 року збільшився на 168% в порівнянні з періодом до пандемії.

Найбільше число транзакцій в минулому році було здійснено в грудні, при цьому загальна сума переказів склала 35 млн євро. TransferGo також оприлюднив статистику щодо того, з яких держав в Україні найчастіше відправляють гроші. Серед топ-5 лідерів – Польща, Литва, Німеччина, Великобританія та Угорщина.

У свою чергу, в поточному році продовжується зростання кількості транзакцій, зокрема, з Литви – на 88%, з Німеччини – на 65% і з Великобританії – на 72% в порівнянні з 2020-м. На сьогоднішній день послугами TransferGO користуються більш 1 200 000 українців.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Сінгапур і Малайзія об’єднають свої платіжні системи. Транскордонна інтеграція PayNow-DuitNow буде запущена вже в четвертому кварталі 2022 року. Це дозволить клієнтам фінансових установ, що беруть участь в проєкті, більш швидко здійснювати грошові перекази між Сінгапуром і Малайзією в режимі реального часу. Щоб замовити переказ, необхідно буде лише назвати номер мобільного телефону одержувача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еквайринг: що це таке й від чого залежить комісія

google news