close-btn

В Афганістані відновлено ​​роботу банківського сектора

Про це повідомив призначений днями новий глава Центрального банку країни

Керівник фінрегулятора Мохаммад Ідріс на цьому тижні заявив, що банківський сектор Афганістану знаходиться в «хорошому стані і повній безпеці». Видання Bloomberg повідомляє, що ця заява була зроблена на тлі спроб нового керівництва країни стабілізувати економіку після втрати частини ЗВР і хвилювань серед представників бізнесу.

«З огляду на економічну ситуацію в країні, всі банки […] і компанії, включаючи ритейлерів, незабаром знову зможуть здійснювати комерційні операції у звичайному порядку і на регулярній основі», – йдеться в заяві Ідріса, опублікованій на сайті Центробанку.

Однак на даний момент в країні як і раніше діє обмеження по зняттю коштів з рахунку – не більше $200 в тиждень. Раніше уряд Талібану ініціював переговори з Організацією Об’єднаних Націй з приводу надання країні фінансової допомоги. В ООН погодилися виділити Кабулу транш в розмірі $1,2 млрд в якості надзвичайної допомоги.

Гроші особливо важливі для нового уряду на тлі того, що після захоплення талібами влади, МВФ та інші зарубіжні кредитори заморозили програми співпраці, що відразу позначилося на залежній від фінансових дотацій економіці Афганістану. Проте, не дивлячись на обіцянки нормалізувати роботу банків, експерти з насторогою дивляться на майбутнє афганської економіки.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Google тимчасово заблокував невизначену кількість облікових записів електронної пошти афганського уряду, щоб таліби, які захопили владу в країні, не отримали доступ до важливої ​​інформації. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 фактів про фінансову систему Афганістану за часів талібів та американців

За матеріалами сайту lenta.ru 

google news