close-btn

У день глобального збою соцмереж Telegram прийняв 70 млн нових користувачів

На відміну від найбільших соціальних майданчиків, месенджер продовжував справно працювати, обслуговуючи всі запити своїх абонентів

telegram

Фото: jrnlst.ru

Глобальний збій соціальних мереж Facebook та Instagram, який стався 4 жовтня, став причиною масової “міграції” користувачів в не постраждалий від події месенджер Telegram. Всього за півдня на платформі для обміну повідомленнями додалося 70 млн нових користувачів. Про це на своїй сторінці заявив засновник Telegram Павло Дуров.

Розробник зазначив, що в той час, як найбільші соцмережі були повністю паралізовані, месенджер продовжував свою бездоганну роботу з обслуговування абонентів. Однак деякі користувачі зі Сполучених Штатів все ж відчули невеликі труднощі при реєстрації в Telegram, пов’язані в основному зі зниженням швидкості роботи програми.

Дуров пояснює, що це було викликано занадто великим одноразовим напливом нових абонентів до мережі. 4 і 5 жовтня мільйони нових абонентів з США стали завантажувати і реєструватися в додатку. Під час збою в Facebook доступ до робочих облікових записів був заблокований протягом шести годин.

Понад три мільярди користувачів по всьому світу втратили можливість заходити на свої сторінки в соціальних мережах. Серед основних робочих інструментів, доступ до яких був втрачений – контрольно-вимірювальні сервіси, які відстежують кількість користувачів онлайн, які сервіси в даний момент і ким використовуються, а також внутрішні корпоративні чати.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Компанія Tinder оголосила про запуск в додатку для знайомств спеціальної внутрішньої цифрової валюти. Криптомонетами можна буде оплачувати різні сервіси та послуги, а самі монети можна буде придбати за звичайні гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшний сон Цукерберга: що відомо про найбільший збій сервісів Facebook

google news