close-btn

У Держстаті розповіли про поточний стан економіки: які галузі в лідерах

Номінальний ВВП за 2021 рік становить 1,17 трлн грн

Валовий внутрішній продукт України у другому кварталі 2021 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 5,7% в річному вираженні. Про це повідомляється на сайті Держстату. У порівнянні з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактора) ВВП України зменшився на 0,7%. При цьому номінальний ВВП склав 1,17 трлн грн, а ВВП в розрахунку на одну людину – 28,19 тис грн (+ 6,4% в річному вимірі).

Найбільша економічна активність відзначена в таких галузях, як тимчасове розміщення та організація харчування (+ 35%) і фінансова та страхова діяльність (+ 17,8%). Найсильніше обсяги виробництва скоротилися в сільському, лісовому і рибному господарстві (-10,6%), державному управлінні та обороні, обов’язковому соціальному страхуванні (-4,7%).

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла до розгляду проєкт держбюджету-2022, який на цьому тижні представив міністр фінансів Сергій Марченко. Загальний ресурс бюджету країни на наступний рік становить 1 465,7 млрд грн (+161,7 млрд грн до 2021 року). Також, 21 вересня в Києві розпочала свою роботу місія МВФ. За результатами зустрічі з урядом буде прийнято рішення про надання Україні траншу на $750 млн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У Міністерстві економіки триває робота зі створення плану заходів, які допоможуть в трирічний термін легалізувати в країні більшу частину тіньової економічної діяльності. За повідомленням пресслужби відомства, план зі скорочення тіньової економіки до 25% буде оприлюднено вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В додаток “Дія” додали довгоочікувану функцію

За матеріалами сайту ukrstat.gov.ua

google news