close-btn

У Києві розпочала роботу місія МВФ

За результатами зустрічі буде прийнято рішення про надання Україні траншу на $750 млн

Фото: rus.err.ee

Представники Міжнародного валютного фонду почали заплановані заходи з вивчення поточної економічної ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Києві Ваграма Степаняна.

“Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Холлар починає сьогодні свою роботу і буде продовжувати обговорення з владою України першого перегляду програми, підтримуваної МВФ”, – йдеться в заяві.

Зустріч буде проводитися в віддаленому форматі. Раніше прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль повідомив, що МВФ схвалить для України черговий транш на суму $750 млн, який буде перерахований в листопаді-грудні поточного року. Однак співробітник місії Джеррі Райс поки що не підтвердив цю інформацію.

За словами радника президента з економічних питань Олега Устенко, українська сторона має намір обговорити з представниками МВФ не тільки надання траншу, але і ряд питань, пов’язаних з продовженням півторарічної програми співпраці Stand-by.

Раніше ми повідомляли про те, що Верховна Рада прийняла в першому читанні три законопроєкти, які необхідні для виконання Меморандуму з Міжнародним валютним фондом. Вони стосуються подання інформації від НБУ уряду. Відповідні проєкти законів №5850, 5851 та 5853 розміщені на сайті Верховної Ради.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

У Міністерстві економіки триває робота зі створення плану заходів, які допоможуть в трирічний термін легалізувати в країні більшу частину тіньової економічної діяльності. За повідомленням пресслужби відомства, план зі скорочення тіньової економіки до 25% буде оприлюднено вже найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки мікрокредитів взяли українці з початку року

За матеріалами сайту unn.com.ua

google news