close-btn

У травні лідери країн G7 обговорять проект глобального регулювання стейблкоїнів

Очікується, що рекомендації щодо регулювання та нагляду за стейблкоїнами, криптовалютною діяльністю та ринками активів будуть оприлюднені до вересня цього року

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies Фото: mybigplunge.com

Лідери країн G7 у травні обговорять глобальну стратегію співпраці для врегулювання ринку криптовалюту. Блок Великої сімки, куди входять Японія, США, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина та Євросоюз має намір розробити загальні правила обігу цифрових активів. І наступна зустріч на найвищому рівні значною мірою буде присвячена саме цій темі. Про це повідомляє японське інформагентство Кіото.

Очікується, що до призначеної дати буде розроблено прототипи стандартів, покликаних підвищити рівень прозорості ринку криптовалют та покращити захист споживачів. Крім того, буде вивчено потенційні загрози для світової фінансової системи. Цього року саміт Великої сімки пройде у Хіросімі. Серед членів G7 Японія вже регулює ринок криптовалют. Європейський Союз пішов у тому самому напрямку. Його проект MiCA має набути чинності у 2024 році.

Великобританія поступово розробляє свою нормативно-правову базу та працює над цифровим фунтом. Канада, своєю чергою, розглядає цифрові активи в якості цінних паперів. У США ситуація складніша. Влада країни намагається застосувати до криптовалют правила традиційних фінансових ринків, що призводить до багатьох проблем. Очікується, що рекомендації щодо регулювання та нагляду за стейблкоїнами, криптовалютною діяльністю та ринками активів будуть оприлюднені до вересня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестори забирають із банків готівку рекордними з часів пандемії темпами — Bank of America

Ми раніше повідомляли, що команда популярної криптобіржі Coinbase хоче запустити прив’язані до інфляції стейблкоїни у своїй мережі другого рівня (L2) – Base. Пропозиція про створення таких активів, флеткоїнів (flatcoins), з’явилася у публікації з ідеями для розробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Українці в Німеччині отримали доступ до банківських послуг через мобільний додаток

США знайшли спосіб загальмувати розвиток ШІ в Китаї за допомогою нових чіпів від Nvidia

За матеріалами сайту bitcoin.pl

google news