close-btn

У Мінцифри розповіли, як виглядає процедура підключення компаній до сервісу «Дія»

Підприємства попередньо укладають з міністерством відповідні договори і тільки після цього отримують доступ до ресурсів «Дія»

Презентация мобильного приложения «ДіЯ» (завершена) - ITC.ua

Фото: itc.ua

Міністерство цифрової трансформації контролює кожну компанію, яка підключається до системи «Дія», та вивчає тип її господарської діяльності при визначенні ступеня доступу до оцифрованих документів. Про це в інтерв’ю агентству УНІАН повідомив глава відділу з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік. Він також уточнив, що контроль за діяльністю нових компаній здійснюється на основі укладених з Міністерством договорів на надання послуг.

«Хотів би відзначити, що не буде такого, що будь-яка компанія, наприклад, торгова мережа, банк або страхова фірма, просто сканували документи в «Дія» та бачили всю інформацію. Перш ніж вони зможуть це зробити, ми, Мінцифри, підписуємо з ними відповідні документи, тобто ми підписуємо документи з вендорами, що мають право сканувати QR-код документа та отримувати з нього якусь інформацію», – повідомив пан Баник.

Однак процедура підключення компанії до баз Мінцифри проста і повністю стандартизована під українське законодавство. Підготовчий процес з боку представників юрособи займає не більше двох днів, а тривалість самої реєстрації в міністерстві – всього 40 хвилин. Мстислав Банік зауважив, що станом на кінець грудня минулого року Мінцифри уклало угоди з більш ніж сотнею компаній.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

5 квітня Міністерство цифрової трансформації представило «Дія City» – спеціальний правовий режим з кращою у світі податковою системою. Глава Мінцифри Михайло Федоров зазначив, що завдяки «Дія City» Україна стане найпотужнішим IT-хабом у світі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість українців, які відкрили ФОП онлайн збільшилася в 8 разів – Мінцифри

За матеріалами сайту unian.net

google news