close-btn

В додаток “Дія” додали довгоочікувану функцію

Можливість зробити скріншот екрану тепер доступна в оновленій версії сервісу

Мінцифри оновило функціонал держдодатку “Дія”. Тепер користувачі зможуть робити скріншоти з екрана, коли на ньому відображається інформація цифрового посвідчення або інших документів. Про це повідомляється на офіційній сторінці “Дія” в Facebook. Функція поки що доступна лише для пристроїв під управлінням операційної системи Android. Власникам смартфонів необхідно завантажити останню версію програми, після чого можна буде робити фотографії екрану затисненням стандартної комбінації клавіш.

“Похваліться своїм фото в паспорті або COVID-сертифікатом в “Дії”. Нехай весь світ знає, яке класне фото у вас на правах, як швидко генерується COVID-сертифікат, які повідомлення приходять про штрафи і так далі”, – повідомили розробники.

Однак не слід забувати й про правила безпеки. У Мінцифрі рекомендують використовувати стандартні графічні сервіси для того, щоб заретушувати на зроблених скріншотах персональні ідентифікаційні номери документів. Відзначимо, що деякі користувачі вже встигли висловити своє невдоволення з приводу нової функції. На їхню думку, скріншоти підвищують вразливість персональних документів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Кабінет міністрів схвалив розробку і впровадження експериментального проєкту, який дозволив би власникам іномарок на іноземній реєстрації пройти процес митного оформлення в додатку “Дія”. Роботи над його реалізацією здійснюються Мінцифрою спільно з Мінекономіки, Мінфіном, МВС і Митною службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Дія” буде сповіщати про перевірку банківської історії: які функції Мінцифри додасть у додаток

google news