close-btn

У Японії розпочато прийом замовлень на «літаючий мотоцикл» Xturismo з двигуном від Kawasaki

Японський стартап ALI Technologies сподівається переконати багатих споживачів обміняти свій суперкар на ховербайк вартістю $680 000. «Мотоцикл, що літає» Xturismo з двигуном від Kawasaki здатний розвивати швидкість до 100 км/год і перебувати в повітрі до 40 хвилин

https://www.reuters.com/

Компанія з виробництва дронів ALI Technologies, що підтримується Kyocera та Mitsui Sumitomo Insurance Venture Capital, вже почала приймати замовлення на свій ховербайк. Постачання першої серії з 200 штук планують розпочати у першій половині наступного року.

У ході демонстрації апарат Xturismo піднявся на кілька метрів над землею і здійснив політ тривалістю близько півтори хвилини. Маса апарату, розрахованого на перевезення лише однієї особи, становить 300 кг.

Чорно-червоний ховербайк складається із мотоциклетного корпусу з пропелерами. У нерухомому стані машина спирається на салазки. Цікаво, що в Xturismo використовуються не електромотори, а ДВЗ, що приводить в рух два основні гвинти. Підтримувати рівновагу та виконувати маневри дозволяють допоміжні гвинти. Для цього в мотоциклі застосована технологія, випробувана ALI Technologies на дронах.

Стартап, спонсорами якого є промислові важкоатлети Mitsubishi Electric і Kyocera, продемонстрував мотоцикл, здійснивши короткий політ за кілька метрів від землі на гоночній трасі біля гори Фудзі.

Катано розповів, що у найближчому майбутньому використання мотоцикла буде обмежено, йому не дозволено літати завантаженими дорогами Японії. Але, за його словами, мотоцикл може використовуватись під час рятувальних операцій на воді. Щоправда, незрозуміло, як саме передбачається надавати допомогу — ні вантажопідйомність, ні запас ходу, ні відсутність можливості посадки на воду не сприяють такому застосуванню, не кажучи вже про те, що для літальних апаратів, що експлуатуються над водою, обов’язковим є резервування двигунів із можливістю продовжувати політ при відмові однієї з них.

Фінансують стартап каліфорнійський Joby Aviation та ізраїльський AIR, які обіцяють розпочати еру особистого повітряного транспорту — від реактивних ранців до таксі, що літають.

Комерційний успіх ALI Technologies, до постачальників якої входить виробник двигунів Kawasaki Heavy, допоможе зміцнити промислову перевагу Японії у сфері нових технологій, таких як безпілотні та електричні автомобілі.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Мільярдер та засновник компанії Amazon планує створити космічну станцію, на якій можна буде не лише здійснювати дослідні місії, а й проводити космічні екскурсії для туристів. Проте візит на орбітальну станцію буде доступний, скоріш за все, лише вельми забезпеченим людям. Очікується, що космічна платформа буде введена в дію між 2025 та 2030 роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Mastercard дозволить розраховуватися кріптовалютою

По материалам сайта reuters.com

google news