close-btn

У Франції закликали заборонити поширений біржовий механізм з Волл-стріт

Париж побоюється, що використання цього інструменту завдасть шкоди фінансовому ринку Євросоюзу

Біржовий принцип «оплати за переміщення замовлення» став причиною неадекватного посилення торгової активності на фондових майданчиках Волл-стріт, заявив представник ринкового регулятора Франції на цьому тижні. За словами французького чиновника, цей принцип необхідно негайно заборонити в Євросоюзі.

У США біржові маклери просувають компанії за допомогою надання комісії, що отримується в результаті відправки торгового ордера певним оптовим постачальникам для виконання в обумовлені терміни. Цей інструмент використовується для зміцнення позицій цінних паперів торгових компаній на біржі.

Однак, за словами Роберта Офеля, голови комісії з контролю за цінними паперами Франції (AMF), цей механізм не можна використовувати на території ЄС через відсутність єдиного регіонального ринкового регулятора. Дане питання стало найбільш гострим саме зараз.

Адже протягом останніх місяців Брюссель активно переглядає встановлені ним раніше правила роботи ринку цінних паперів, прописані в документі MiFID II. Це пов’язано з тим, що на початку року єврозону покинула Великобританія, а разом з нею євроблок залишився без свого основного фондового майданчика в Лондоні, в результаті чого ринок капіталів в Європі став просідати.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Стрімкий розвиток фінансових технологій і їхнє вторгнення в платіжну екосистему за допомогою таких проєктів, як стейблкоін Diem від компанії Facebook, в майбутньому здатні сконцентрувати занадто багато впливу в одних руках, що поставить під загрозу фінансову стабільність всієї планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден озвучив ймовірність настання дефолту в США

За матеріалами сайту reuters.com

google news