close-btn

Війна соцмереж проти Трампа триває: під удар потрапив Parler

У п’ятницю ввечері був заблокований популярний серед прихильників Трампа додаток Parler

Meet Rebekah Mercer, the deep-pocketed co-founder of Parler, a controversial conservative social network - CNN

У п’ятницю ввечері Google заблокував в своєму магазині популярний серед прихильників Трампа додаток Parler. А 10 січня Amazon відключив всі сервера цієї соціальної мережі.

Справа в тому, що керівництво Google не раз нагадувало власникам Parler про необхідність видаляти повідомлення із закликами до екстремізму та насильства, проте повідомлення не тільки не видалялися, але й продовжували поширюватися.

“Нам стали відомі випадки публікацій закликів в додатку Parler, спрямованих на підтримку безперервного насильства в країні” – висловили свою стурбованість у Google.

Наприклад, так звучить одне з останніх повідомлень в цій соцмережі: “Як нам повернути країну? Це просто … Ми вистежимо їх!” У повідомленні явно чується загроза розправи. Підтримав Google і Apple, пригрозивши видалити Parler зі свого переліку додатків.

Варто відзначити, що в минулому році Дональд Трамп в Білому домі зустрічався з керівником своєї передвиборної кампанії Бредом Парскале та іншими помічниками, перед якими було поставлено завдання знайти йому нову соціальну мережу для повідомлень, на заміну Twitter. Багато років ця площадка була для президента головним місцем збору та спілкування зі своїми прихильниками, а також із зовнішнім світом. Однак в якийсь момент він перестав влаштовувати Трампа через побоювання, що адміністрація Twitter може заборонити спірні публікації. Тоді увага була звернена на додаток Parler.

Трамп не надто охоче переходив на новий ресурс, маючи давню прихильність в Twitter. Однак після того, як соцмережа видалила його акаунт за підбурювання до насильницького утримання влади, Трамп розлучився з ним без жалю. Після блокування, президент розкритикував дії Twitter в офіційному акаунті @POTUS, що має статус урядового акаунта. Але і ці повідомлення були негайно видалені адміністрацією. Трамп спробував запостити ті ж повідомлення на акаунті своєї кампанії @TeamTrump, після чого мережа заблокувала його акаунт назавжди.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Згідно з останніми даними Coinmarketcap, сумарна капіталізація ринку криптовалют склала $959,53 млрд. Днем раніше обсяг ринку криптоактивів перевищував $1,1 трлн. Біткоін, найбільша в світі цифрова валюта, втратив 11% своєї вартості і зупинився на позначці в $35 828,06. Ефіріум, другий за величиною токен, впав приблизно на 15% і становить $1126,72.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідом за Facebook та Instagram: Twitter заблокував акаунт Дональда Трампа

За матеріалами сайту focus.ua

google news