close-btn

Викуп в біткоінах: на Тернопільщині поліція знешкодила групу вимагачів

Під загрозою фізичної розправи злочинці зажадали у потерпілого виплатити їм 5,5 BTC

Співробітники відділу стратегічних розслідувань Нацполіції в Тернопільській області викрили злочинне угруповання, що займалося рекетом місцевого підприємця. В кінці травня в місцеве управління поліції надійшла заява за фактом підпалу кількох торгових точок невідомими особами. Потім з потерпілого зажадали велику суму грошей (7 млн ​​грн), яку він повинен був перерахувати в біткоінах на анонімний криптогаманець.

У разі невиконання вимог, злочинці погрожували підприємцю розправою і знищенням майна його фірми. В ході проведення слідчих дій було встановлено двоє співучасників ОЗУ, а також організатор злочинного угруповання – 25-річний житель Київської області.

12 вересня співробітниками правоохоронних органів було проведено десять обшуків за місцем проживання фігурантів, в результаті яких були зібрані необхідні докази для передачі справи в суд. Організатору та його спільникам пред’явлено підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає до десяти років позбавлення волі.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Протиправну діяльність 33-річного мешканця столиці викрили співробітники кіберполіції. Правопорушник купував на анонімних форумах у мережі DarkNet бази авторизаційних даних користувачів різних програм лояльності відомих платіжних систем та компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi блокує свої смартфони в регіонах з підвищеною політичною напруженістю

За матеріалами сайту npu.gov.ua

google news