close-btn

YouTube запускає 30-секундну рекламу, яку не можна пропустити: деталі

YouTube представить 30-секундну рекламу без можливості пропуску для телеглядачів

YouTube

Фото: motionarray.com

YouTube оголосив, що на телевізорах з’явиться реклама, яку доведеться переглянути повні 30 секунд без можливості пропуску.

Подробиці

Під час нещодавнього заходу YouTube Brandcast компанія оголосила про свій план замінити два послідовні 15-секундні ролики одним 30-секундним рекламним роликом. Однак це не означає, що короткі рекламні ролики повністю зникнуть.

Генеральний директор YouTube Ніл Мохан наголосив на зростаючій тенденції до того, що глядачі дивляться YouTube на своїх великих домашніх екранах. Ці зміни в поведінці користувачів спонукали YouTube відповідним чином адаптувати свою рекламну стратегію.

Реклама у призупинених відео

На додаток YouTube також оголосив про свій план протестувати рекламу, яка з’являється, коли глядач припиняє перегляд відео на підключеному телевізорі. Судячи з прикладу зображення, опублікованого AdWeek, реклама на паузі YouTube відображатиметься у вигляді банера навколо відео, і її можна буде видалити, натиснувши кнопку «Відхилити».

На жаль, YouTube поки не повідомив, коли ці зміни будуть реалізовані.

Для того, щоб не дивитися рекламу: Абоненти Vodafone можуть отримати безкоштовну двомісячну передплату на YouTube Premium.

Контекст

Це все частково пов’язано з зусиллями YouTube у боротьбі з блокувальниками реклами. Минулого тижня платформа показала свої експерименти зі спливаючими повідомленнями, що інформують глядачів про те, що блокувальники реклами заборонені на YouTube. Вони закликають користувачів передплатити YouTube Premium, який гарантує роботу без реклами.

Підсумок

YouTube вносить суттєві корективи до свого рекламного підходу для телеглядачів. З введенням 30-секундної реклами, яку не можна пропустити, та тестуванням реклами під час паузи платформа суттєво розширює кількість рекламних матеріалів, які споживає користувач без Premium підписки. Подібне можна розуміти і як відповідь на використання блокувальників реклами, і як банальне бажанням заробити більше. Хоча компанія і сказала, що 30-секундна реклама це просто заміна двох 15-секундних, водночас від формату 15-секундної реклами ніхто не відмовлявся. Висновки робіть самі.

З ЦИМ ТАКОЖ ЧИТАЮТЬ:

За матеріалами The Verge

google news