close-btn

5 альтернативних інвестицій у 2022 році

Долар — не єдиний спосіб зберегти свої гроші. Є ще безліч активів, які примножать ваш капітал набагато ефективніше. Про них і поговоримо

https://ru.depositphotos.com/

Альтернативні інвестиції стають все більш популярними як частина портфеля, забезпечуючи диверсифікацію та потенційно підвищуючи прибутковість. Деякі з них можуть принести багато грошей, деякі — скромніший прибуток.

Коли починаєш думати про альтернативні активи, куди можна вкласти свої гроші, важливо уникати схем швидкого збагачення. Натомість зосередьтеся на законних інвестиційних інструментах. Ми вибрали п’ять типів законних альтернативних інвестицій, які слід розглянути у 2022 році.

1. Однорангове кредитування

Однорангове кредитування, також відоме як кредитування P2P, є новим явищем. Онлайн-сервіси P2P пропонують кредити для бізнесу та особистого користування. Ви можете приєднатися до пулу інвесторів, які готові позичити гроші, як тільки позичальник підтвердить відповідність вимогам.

Жоден банк не займається кредитуванням P2P. Ваші гроші, як правило, об’єднуються з грошима інших інвесторів, і разом ви надаєте позику особі, яка потребує кошти. Після цього кожен місяць ви отримуватимете фіксований платіж, який включає належні вам відсотки. Часто прибуток, який ви отримуєте від P2P-кредитування, може бути вищим, ніж від стандартних фінансових інструментів.

Основний ризик при кредитуванні P2P полягає в тому, що ви даєте кредит людям, які, можливо, не змогли отримати позику в банку або іншим чином не можуть користуватися традиційними кредитними установами. Тим не менш, ви самі можете вибрати кредитний рейтинг та інші параметри, які враховуватимете для схвалення кандидатури позичальника.

2. Нерухомість

У багатьох випадках при покупці нерухомості ви вносите початковий внесок, а банк фінансує іншу частку, яку ви потім повертаєте з відсотками. Ви ж отримуєте дохід від оренди приміщення. Однак перш ніж зважитися на покупку нерухомості, запитайте себе, чи є у вас все необхідне, щоб стати орендодавцем: речі ламаються, трапляються нещасні випадки, люди раптом не можуть заплатити за оренду. Якщо ви хочете отримати фінансові вигоди від володіння нерухомістю без усієї перерахованої відповідальності, у вас є кілька інших варіантів.

Ви можете винайняти компанію з управління нерухомістю. Ви також можете укласти угоду з інвесторами-однодумцями для спільної купівлі та управління нерухомістю. Це може допомогти знайти людей, які більш обізнані, ніж ви, коли справа доходить до нерухомості та управління нею.

3. Золото

Золото широко розглядається як матеріальний захист від інфляції, ліквідний актив та довгостроковий засіб заощадження. Цей метал вважається відмінним диверсифікатором через його низьку кореляцію з іншими класами активів, особливо з акціями. Це стає більш помітним у важкі часи, коли золото може виступати як рятувальний актив.

Існують різні способи для інвесторів отримати доступ до золота, наприклад, купівля та зберігання фізичного золота, золоті біржові фонди (ETF), знеособлені металеві рахунки або опосередковане інвестування через акції золотодобувних компаній.

Однак, якщо ви дрібний інвестор, розумно вибрати прямі методи інвестування в золото. Зазвичай це включає покупку золота – монет, злитків чи інших фізичних форм цього дорогоцінного металу. Розподіл від 5% до 10% у золоті вважається нормальним для індивідуального портфеля.

4. Краудфандінг

Не хочете володіти власним бізнесом одноосібно? Можете розглянути можливість володіння частиною чужого. Стартапи, які потребують грошей, часто пропонують акції своїх компаній на сайтах краудфандингу. Інвестуючи в компанію через такий сайт, ви отримаєте прибуток, якщо вона досягне успіху. Ризик полягає в тому, що у випадку невдачі, ви втратите частину або всі вкладені гроші.

5. Альтернативи іноземних валют

Долар США — далеко не єдина валюта, в якій можна зберігати свої заощадження. Крім євро, фунта стерлінгів і вже згаданого долара США є кілька стабільних іноземних валют, в які можна сміливо інвестувати. До них відносяться:

  • Швейцарський франк
  • Японська єна
  • Гонконгський долар
  • Китайський юань

З приводу цих валют є деякі особливості. Наприклад, Японія є країною з найвищим борговим навантаженням по відношенню до власного ВВП і в той же час тривалий період відрізнялася дефляцією (поступове зниження цін рік у рік). Гонконгський долар та китайський юань, у свою чергу, тісно пов’язані з політичними ризиками країн-емітентів.

Пам’ятайте, що ваш інвестиційний портфель має бути диверсифікованим. Це означає, що ви можете інвестувати в інструменти, які не пов’язані з акціями. Подумайте, де ваші гроші найкраще послужать, виходячи з вашої терпимості до ризику. Пам’ятайте: чим вищий ризик, тим більший потенційний прибуток, але й більший шанс нарватися на шахрайську схему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усереднення доларової вартості: Стратегія для довгострокових кріптоінвесторів

google news