close-btn

5 кращих способів як максимально використовувати технологію блокчейн

Блокчейн змінює світ. До вашої уваги 5 кращих практичних прикладів його застосування

https://www.information-age.com/

Блокчейн — одна з найбільш захоплюючих технологічних тенденцій. Це модель розподіленої децентралізованої зашифрованої бази даних, яка може вирішити багато проблем, пов’язаних із довірою та безпекою в Інтернеті. Багато людей знають його як технологію, що лежить в основі біткоїну та криптовалют у цілому. Однак його потенційне використання набагато масштабніше.

Якщо ви ще не зрозуміли, технологія блокчейн змінить багато систем, з якими ми стикаємося у повсякденному житті. Ось кілька прикладів.

Управління контрактами та смарт-контракти

Будь-яка галузь та підприємства, що сильно залежать від контрактів, наприклад, страхування, фінансові установи, нерухомість, будівництво, розваги та юриспруденція, виграє від незаперечного способу оновлення, управління, відстеження та захисту контрактів за допомогою блокчейну. Смарт-контракти, в які вбудовані умовні оператори if/then та які виконуються без участі посередника, також використовують технологію блокчейну.

Обробка платежів та валюта

Навіть якщо ви не використовуєте біткоїн, найвідомішу і найпоширенішу цифрову валюту, що працює на основі технології блокчейн, очікується, що його вплив тільки розширюватиметься. Блокчейн може сильно змінити будь-яку компанію, яка обробляє платежі, адже може усунути необхідність у посередниках, без яких сьогодні не обходяться угоди щодо обробки платежів.

Система управління ланцюжками постачання

Щоразу, коли цінність переходить з рук в руки або змінюється статус активу, блокчейн ідеально підходить для управління процесом. Ось чому деякі експерти вважають, що блокчейн може стати «операційною системою ланцюжка постачання». Він уже використовується Walmart та його Центром співпраці в галузі безпеки харчових продуктів у Пекіні для відстеження інформації про походження продукції на фермі, номерів партій, виробничих та технологічних даних, термінів придатності, температури зберігання та відомостей про відвантаження. Блокчейн дозволяє миттєво оновлювати статус та підвищує безпеку та прозорість ланцюжка поставок. Він надає будь-якій галузі, якій необхідно відстежувати постачання — зрештою, ця більшість галузей — негайну та безперечну систему відстеження.

Захист активів

Незалежно від того, чи то музикантом, який хоче отримувати гонорари за використання своєї музики, або власник іншої власності, технологія блокчейна може допомогти захистити активи, створивши незмінний запис про право власності в реальному часі. Це саме те, що робиться за допомогою блокчейну та смарт-контрактів.

Ідентифікація, системи особистих записів та паролі

Уряди управляють величезними обсягами особистих даних, від записів про народження та смерті до свідоцтв про шлюб, паспортів, ІВП та даних перепису населення. Технологія блокчейн пропонує оптимізоване рішення для безпечного управління всім цим — децентралізований, надійний і незмінний спосіб зберігання даних. Блокчейни можуть гарантувати, що цифрові дані про людину зберігаються в безпечному місці, яке неможливо зламати. Такі дані завжди містять найактуальнішу інформацію про людину. У майбутньому кожна людина матиме цифровий клон, що представляє про нього актуальну інформацію. Шифрування даних на основі блокочейна захистить людей від розкрадання особистих даних.

Є багато інших практичних варіантів використання технології блокчейн у нашому повсякденному житті та бізнес-операціях. У міру того, як інвестиції в блокчейн-рішення починають приносити результати у вигляді інноваційних продуктів та послуг, ми продовжуватимемо спостерігати експоненційне розширення практичного застосування технології. І трансформація буде кардинальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 книг про фінанси, які варто прочитати у 2022 році

 

 

 

google news