close-btn

Credit Suisse планують продати після поглинання UBS: подробиці

Швейцарська холдингова компанія UBS вивчає варіанти продажу Credit Suisse, можливо, шляхом первинного публічного розміщення акцій (IPO)

Credit Suisse

Credit Suisse. Фото: unsplash.com

UBS розглядає можливість збереження інвестиційно-банківських операцій Credit Suisse під час продажу решти підрозділу. Однак ці плани знаходяться на ранній стадії. Остаточне рішення може бути ухвалене лише за кілька місяців.

Генеральний директор UBS Серджіо Ермотті заявив, що його банк працює над завершенням злиття з Credit Suisse до кінця травня або на початку червня. Щодо можливого продажу Ермотті сказав, що розглядаються всі варіанти.

Потенційний продаж відбудеться після того, як UBS за підтримки держави врятує Credit Suisse, що створить банківського гіганта із загальним обсягом вкладених активів понад 5 трильйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Credit Suisse: інвестори з Азії подали до суду на уряд Швейцарії через крах банку

Чому так багато?

Як відомо, Credit Suisse є одним із чотирьох операційних підрозділів кредитора. І вони повідомили про прибуток до оподаткування у розмірі 1,7 мільярда доларів минулого року.

Варто зазначити, що поглинання Credit Suisse банком UBS призведе до скорочення його штату на 36 000 співробітників (30% персоналу). Це стане найбільшим у світі скороченням персоналу за останні шість місяців.

До того ж продаж Credit Suisse зацікавив генеральну прокуратуру Швейцарії, яка вже розпочала своє розслідування. Вони збирають інформацію про потенційні злочини під час поглинання Credit Suisse групою UBS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Крах банку Credit Suisse: власники облігацій подали позов до суду – Reuters

Credit Suisse до 2020 року обслуговувала рахунки нацистських чиновників: подробиці

Мін’юст США перевірить Credit Suisse та UBS на зв’язок із підсанкційними росіянами

За матеріалами Reuters

google news