close-btn

Ілон Маск за два дні втратив рекордну суму — $50 млрд

Це найбільше дводенне падіння в історії Індексу мільярдерів Bloomberg

https://finance.yahoo.com/

Ілон Маск за два дні втратив рекордну суму грошей через падіння котирувань акцій Tesla. Це найбільше дводенне падіння в історії Індексу мільярдерів Bloomberg і найбільше одноденне падіння після того, як Джефф Безос втратив $36 млрд при розлученні з Маккензі Скотт у 2019 році.

До закриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі у вівторок вартість акцій Tesla знизилася більш ніж на 16%. Акції автовиробника обрушилися на тлі багатьох негативних новин.

Почалося все з опитування Ілоном Маском своїх підписників у соцмережах про продаж 10% від частки компанії. Після чого випливла новина про те, що його двоюрідний брат Кімбал Маск продав частину акцій незадовго до опитування. Відомий інвестор Майкл Б’юррі публічно заявив, що Маск, можливо, хоче продати акції, щоб покрити свої особисті борги.

ARK Investment Management Кеті Вуд, чиї фонди продавали акції Tesla протягом останніх кількох місяців, втратила понад $750 млн у результаті вчорашніх подій, тоді як засновник Oracle Corp. Ларрі Еллісон, другий за величиною приватний акціонер компанії, втратив $2,1 млрд.

Падіння вартості акцій скорочує відрив Маска від Безоса як найбагатшої людини у світі до $83 млрд. У січні Маск вперше обійшов засновника Amazon.com Inc. у цьому титулі, і прірва між ними досягла $143 млрд, що перевищує чисту вартість статків Білла Гейтса, четвертого у списку найбагатших людей світу.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Вартість цінних паперів Tesla на початку тижня знизилася на 4,9% після того, як користувачі Twitter проголосували за те, щоб Ілон Маск продав 10% своїх акцій компанії. На вихідних глава Tesla опублікував пост, в якому попросив своїх підписників висловитися щодо того, що йому слід зробити з акціями компанії, що є в портфелі його активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Amazon дозволить клієнтам розплачуватися криптовалютою

За матеріалами сайту businessinsider.com

google news