close-btn

Інтерес приватних інвесторів до фондового ринку стрімко зростає – Morgan Stanley

Під час пандемії багато людей накопичили значні обсяги коштів, які тепер перетікають на біржу у вигляді інвестицій в цінні папери

Фото: usatoday.com

Частка торгових операцій з цінними паперами на майданчиках індексу Russell 3000, які здійснюються роздрібними інвесторами, досягла 10%, йдеться у звіті аналітиків Morgan Stanley. При цьому зростання інтересу приватних гравців до акцій продовжується. Russell 3000 представляє фондовий індекс, що вважається еталоном для всього фондового ринку США.

Цьому сприяє той факт, що в період пандемії багато людей залишалися вдома і не витрачали гроші. Таким чином, в їх руках накопичилась значна кількість ліквідності, яку тепер можна вкласти в цінні папери. Крім цього, додатковий інтерес підігрівають недавні події, що відбулися з “мем-акціями” GameStop та AMC Entertainment, коли вартість паперів відразу збільшилася більш ніж у 200 разів.

«Ми виявили, що роздрібні інвестори, як правило, вважають за краще вкладати в акції компаній в тих секторах, з якими вони, ймовірно, знайомі як споживачі, наприклад, у сфері послуг, зв’язку або технологій», – кажуть аналітики Morgan Stanley.

Нагадаємо, 15 квітня українська фондова біржа ПФТС включила в Біржовий список акції відомих американських техногігантів: Microsoft, Advanced Micro Devices, Visa, Tesla, Netflix, Facebook. Ще раніше, з 2019-го, в Україні були доступні акції Apple. Ці цінні папери є найбільш привабливими для вітчизняних інвесторів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Президент Франції Еммануель Макрон відкрив в Парижі фінансовий хаб JPMorgan. Завданням банківського центру буде залучення до столиці країни банківських службовців, які залишають Лондон після Брексіту. До 2022 року JPMorgan-хаб планує найняти до 800 співробітників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке омніканальність і як вона допомагає банкам покращити взаємодію з клієнтами

За матеріалами сайту money.usnews.com

google news