close-btn

Хто вже може протестувати Google Play Games

Компанія Google розширила доступ до бета-версії проєкту Play Games для ПК. З його допомогою користувачі можуть грати в ігри, розроблені для Android, на Windows пристроях.

Google Play Games

Фото: freepik.com

У цьому випадку відбулося розширення доступу в географічному вимірі. Тепер бета-версія проєкту доступна жителям більш ніж 120 країн світу. Раніше грати в Android-ігри на Windows могли жителі 60 країн. До списку держав, на які поширюється рішення про розширення доступу, увійшли, зокрема, Індія та Аргентина.

Деталі

Уперше цей проєкт було запущено минулого року. Відтоді географія використання Play Games поступово розширювалася. Серед перших регіонів, де з’явився доступ до ігрового проєкту, були Австралія, Нова Зеландія, Гонконг, Сінгапур, Європа і Японія.

Ігри Google Play Games на ПК доступні на пристроях Windows 10, що мають 4 фізичних ядра процесора, 10 Гбайт вільного місця на твердотільному накопичувачі (SSD), графічний процесор Intel UHD Graphics 630 або аналогічний, а також 8 Гбайт оперативної пам’яті.

Наразі ігрова програма перебуває на стадії тестування. Це означає, що у фінальній версії проєкту можуть з’явитися інші вимоги до пристроїв. Технологічний гігант оголосив, що жителі Індії зможуть отримати доступ до сервісу як англійською, так і хінді.

Цікаве на тему: ШІ від Google тепер доступний в Україні.

Для реалізації можливості грати в ігри користувачам необхідний обліковий запис адміністратора Windows з увімкненою апаратною віртуалізацією.

На додаток до наявних ігор, таких як Eversoul, Lords Mobile та Evony: Return of the King, відкрито доступ до індійських ігор, таких як Ludo King і Hitwicket Games. Загалом у рамках цього проєкту технологічний гігант пропонує понад 100 ігор.

Користувачі можуть синхронізувати хід гри на різних пристроях. Серед них: телефони, планшети, Chromebook і ПК на базі Android. Минулого року почалося тестування клавіатурного управління для деяких Android-ігор на ChromeOS.

У березні Google запустила емулятор для розробників ігор, що дає змогу швидко налагоджувати цифрові розробки. Також технологічний гігант передбачив можливість інтеграції Android Studio. Це рішення дає змогу розробникам вносити корективи та розгортати ігри.

Інші статті на цю тему:

google news