close-btn

Маск постав перед судом: власнику Tesla загрожує штраф на 2,6 млрд доларів

Главу компанії звинуватили в неправомірному лобіюванні своїх інтересів, що завдало серйозної шкоди акціонерам Tesla

Ілон Маск виступив перед судом у справі SolarCity. Йдеться про сумнівну оборудку, яку його компанія Tesla провернула у 2016 році. Тоді керівництво автовиробника прийняло рішення придбати компанію SolarCity, що займається створенням сонячних панелей. Однак незабаром з’ясувалося, що ця компанія несе серйозні збитки. Серед акціонерів Tesla рознеслася чутка про те, що під час обговорення угоди Маск тиснув на керівництво Tesla, намагаючись схилити членів ради до позитивного рішення, а сама SolarCity заснована його двоюрідними братами.

Пізніше стало відомо, що Ілону Маску належать 22% акцій цієї компанії. Таким чином, акціонери Tesla подали в суд у Вілмінгтоні (штат Делавер) колективний позов про відшкодування $2,6 млрд, які компанія заплатила за збиткового виробника сонячних панелей. У документі також говориться про те, що глава автовиробника “домінував” при переговорах, а також вводив раду директорів в оману щодо реального фінансового стану SolarCity.

Однак експерти вважають, що, навіть якщо суд вирішить справу на користь позивачів, вердикт може бути більш м’яким і суддя може призначити Маску меншу суму виплати. Судовий розгляд буде проходити протягом найближчих двох тижнів. Суд повинен з’ясувати, чи була угода з SolarCity справедливою по відношенню до акціонерів Tesla.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Генеральний директор Tesla Ілон Маск знову постить повідомлення, які чинять серйозний вплив на крипторинок. На цей раз повідомлення мільярдера спровокувало появу на крипторинку нового токена. “My Shiba Inu will be named Floki” – написав Маск на своїй сторінці у твіттер. За даними CoinMarketCup, відразу після цього вартість криптоактива Shib зросла на 15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестиції для початківців: що треба знати, купуючи акції Apple і Tesla в Україні

За матеріалами сайту reuters.com

google news