close-btn

Нова пошта освоює авіадоставку: почалися випробування пілотованого вантажного дрона

Максимальна вантажопідйомність апарату становить 250 кг. Запустити регулярну доставку вантажів повітрям планується у 2022 році

Вперше в Україні компанія провела експеримент з використанням вантажного літака для доставки боксів з посилками. В ході тестового польоту було здійснено запуск безпілотного літака з аеродрому «Чайка», в Києві. Через п’ять годин БПЛА приземлився на аеродромі «Коротич», в Харківській області. Потім літак був відправлений цим же маршрутом у зворотному напрямку. Тестова відправка була здійснена на борту керованого з землі безпілотного літака Discovery української компанії «Аеродрон».

«Вперше у світі завантажений БПЛА пролетів відстань в 480 км. Крім Нової пошти на подібне до сих пір не зважувалася жодна інша логістична компанія. У наших планах – скоротити час польоту до трьох годин та масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів», — заявив Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

В майбутньому авіадоставка буде здійснюватися за наступним алгоритмом: посилка клієнта доставляється на сортувальний склад аеродрому, де її поміщають у вантажний відсік БПЛА. Далі літальний апарат вирушає згідно прокладеному оператором маршруту. На аеродромі прибуття співробітники компанії розвантажують дрон та відправляють посилку вже наземним транспортом. Протягом усього польоту курс БПЛА координує оператор з землі. Максимальна вантажопідйомність апарату становить 250 кг. Нова пошта планує запустити доставку вантажів повітрям вже у 2022 році.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Відсутність достатнього простору для паркування – проблема багатьох сучасних міст і Київ – не виключення. Та автолюбителям варто пам’ятати: за порушення правил паркування транспортний засіб можуть евакуювати на штрафмайданчик. За даними Київ Паркувальний, у червні у столиці було евакуйовано 7180 авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавати на Amazon та eBay стане легше: Нова пошта Глобал починає колаборацію з Western Bid

google news