close-btn

Мережа зарядних станцій Tesla стане доступна для електромобілів інших марок

Роботи по уніфікації обладнання для підключення до електрокарів сторонніх виробників будуть завершені імовірно до кінця року

Tesla Supercharger. Фото: ixbt.com

Генеральний директор Tesla Ілон Маск у вівторок заявив, що мережа станцій швидкої зарядки електромобілів, також відома як Tesla Supercharger, стане доступна і для інших моделей електротранспорту вже до кінця 2021 року. Він підкреслив, що компанія Tesla дійсно має намір зробити Supercharger доступною для інших електромобілів у всіх країнах, де присутні її зарядні станції.

Мережа зарядки Supercharger доступна водіям автомобілів Tesla без будь-яких додаткових абонентських внесків. Система автоматично виставляє водієві рахунок за похвилинну зарядку або за кіловат/годину в залежності від місцевого законодавства. У грудні 2020 року Ілон Маск вже заявляв, що компанія приступила до часткового переобладнання своїх зарядних станцій, щоб уніфікувати їх з типами комунікаційних роз’ємів, які встановлюються на інших електрокарах.

Експерти кажуть, що піти на такий крок керівництво Tesla змусила ситуація на ринку, при якій безліч конкурентів, таких як Aerovironment, ChargePoint, Electrify America, Volta, eVgo, Sema та інші, активно розширюють свої мережі зарядних станцій по всьому світу, витісняючи Tesla. Якщо компанія запустить обіцяний проєкт, вона може отримати державне фінансування від уряду США, що передбачає виділення грантів та встановлення податкових пільг.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Ілон Маск виступив перед судом у справі SolarCity. Йдеться про сумнівну оборудку, яку його компанія Tesla провернула у 2016 році. Тоді керівництво автовиробника прийняло рішення придбати компанію SolarCity, що займається створенням сонячних панелей. Однак незабаром з’ясувалося, що ця компанія несе серйозні збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автоконцерн BMW залучає дослідників квантових технологій

За матеріалами сайту cnbc.com

google news