close-btn

Токен PEPE перетворив $250 на мільйон за 4 дні: що не так з цією інвестицією?

Після купівлі токена PEPE на суму $250 інвестор лише за кілька днів зміг отримати понад $1 млн

Токен РЕРЕ

Токен РЕРЕ. Фото: decrypt.co

Нещодавно криптоінвестор уклав угоду щодо обміну 0,125 ETH, ціна на той момент: 250 доларів, на 5,9 трильйона токенів PEPE. Нині ці токени коштують 1,02 мільйона доларів.

Однак все не так однозначно. Не заперечуючи той факт, що на рахунку в інвестора мем-койнів на мільйон доларів, це все ж не те саме, що мати цей мільйон на руках.

За підрахунками ринкового аналітика Conotoxia Ltd, Гжегожа Дроздза: щоб продати вказану кількість токенів PEPE, потрібно 46 200 років.

Все тому, що при бажанні поспіхом все продати ціна може обвалитися навіть нижче рівня покупки.

Ситуація дуже схожа на випадок, коли Ґурґавін Чандхок після створення Pump Coin, ринкова капіталізація якого злетіла до 4,8 мільярда доларів, при цьому йому належало «99%» токенів не зміг його продати через відсутність ринкового попиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 токенів, які можуть принести прибуток на фоні AirDrop Arbitrum — аналітика

“Проблема з токенами з низькою ліквідністю полягає не тільки у відсутності покупців, але й у тому, що ліквідність зазвичай зосереджена в пулах автоматизованих маркет-мейкерів”, – розповідає Адріан Хетман, технічний керівник платформи з пошуку помилок Web3 ImmuneFi.

Він пояснив, що проблема пов’язана з наявністю достатньої ліквідності в пулі, а не з наявністю покупців. Для власника PEPE, додав Хетман, «сума продажу є значною частиною загальної ліквідності пулу, що призводить до значного прослизання під час угоди. Отже, прибуток не буде близьким до стандартної величини, яку можна було б очікувати під час продажу на місці».

Що таке PEPE?

Мемкойн PEPE зроблений на тему жабеня Пепе. Він злетів за останні 4 дні після того, як творці назвали його «самим пам’ятним мемкойном з існуючих».

За даними CoinGecko, за останній день він виріс більш ніж на 240%, досягнувши максимуму в 0,000000342851 долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що відомо про AI-токени та чи варто в них інвестувати: аналітика хайпового тренду

Понад 95% власників цього AI-токену отримують прибуток: Що в ньому особливого?

Котирування ШІ-токенів стрімко зростають на тлі хайпа чат-ботів від Microsoft та Google

За матеріалами decrypt.co.

google news