close-btn

Тріади та копи Китаю полюють на боса мафії, який вкрав криптовалюту на $2,6 млн

Лідер китайської тріади, яка викрала і побила торговця Tether (USDT) молотками, все ще перебуває в бігах від поліції та своєї банди

https://protos.com/

Повідомляється, що банда викрала 39-річного гонконгця 6 листопада. «Покупець», якого той зустрів у мережі, заманив чоловіка в промислову будівлю, щоб нібито придбати 4 мільйони гонконгських доларів ($513 000 у USDT).

У результаті чоловік був змушений відмовитися від свого мобільного телефону та видати паролі від криптобірж. Банда також вимагала від його сім’ї викуп у розмірі 30 мільйонів гонконгських доларів ($3,8 млн), а потім роздробила йому руки та ноги молотками, щоб запобігти його втечі.

Але замість того, щоб заплатити викуп, сім’я трейдера зв’язалася з поліцією, яка зрештою виявила постраждалого у хаті в Тай По на півночі Гонконгу. За даними гонконгської щоденної газети The Standard, жертві вдалося вистрибнути з вікна, коли поліцейські увірвалися до будівлі, щоб затримати сімох підозрюваних членів банди.

На жаль, організатор злочину вислизнув від правоохоронців та зумів вивести $2,6 млн у криптовалюті жертви, отриманої за допомогою вкрадених закритих ключів. Зрештою злочинець розшукується тепер не тільки поліцією, а й власною бандою.

Тріади торгують криптовалютою, щоб звести кінці з кінцями

Як і в багатьох інших галузях, китайські тріади виявилися обмеженими у засобах через пандемію коронавірусу. В результаті місцева мафія використовує заборону криптовалют у Китаї для отримання прибутку, торгуючи від імені інвесторів з материка.

У цьому конкретному випадку організатор діяв разом із багатим жителем материка, який раніше вже торгував USDT із жертвою. Згодом банда виявила, що трейдер все ще має значні суми в доларах США, тому і вірішили його викрасти.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Засновники великої криптовалютної біржі Africrypt зникли, прихопивши $3,6 млрд, які належать їхнім клієнтам. Юридична фірма з Кейптауна, найнята інвесторами, заявила, що не може знайти братів, які створили криптобіржу, і вже заявила про те, що сталося в управлінні національної поліції ПАР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочивай із миром, містере Гокс! Помер хом’як-криптотрейдер, який обіграв Уоррена Баффета

За матеріалами сайту protos.com

 

google news