close-btn

У ПриватБанку зменшать комісію за оплату через POS-термінали

У банку планують зробити це через те, що MasterCard і Visa домовилися про зменшення своєї частки у ставці еквайрингу

У державному ПриватБанку мають намір знизити розмір комісії, що стягується з кожної покупки, оплата за якою здійснюється через POS-термінал банку. Про це повідомляється на офіційному сайті установи. У пресслужбі кажуть, що 80% цієї комісії (еквайрингу) регулюється ставкою інтерчейндж – її встановлюють міжнародні платіжні системи (МПС), але перераховується вона на користь банків, які випустили платіжну картку, якою було здійснено купівлю.

З 26 листопада Visa та Mastercard вирішили знизити ставки інтерчейнджу до 1,2%. Це дозволить здешевити послугу для користувачів POS-терміналів банків. Наразі стандартний тариф для торговців за еквайринг у Приватбанку становить 2%.

“Банк готовий знижувати комісії для торговців починаючи з моменту зниження ставок платіжними системами. З кожним партнером ми будуємо відносини виходячи зі справедливого ціноутворення, в якому головним фактором витрат є комісія інтерчейндж, яку ми, як банк-еквайєр, віддаємо банкам, що випустили картку”, – йдеться у заяві пресслужби.

Співробітники фінустанови також повідомили, що за картками з високим рівнем інтерчейнджу та підключеними кешбек-програмами на користь банку-емітента може відраховуватися до 95% комісії, отриманої від підприємства. Тому зниження витрат на еквайринг дуже позитивно вплине на діяльність торгових точок і магазинів.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Комісія ринку фінансів та капіталу (КРФК) Латвії ухвалила рішення оштрафувати PrivatBank на 768,7 тис євро за порушення вимог законодавства про боротьбу з відмиванням грошей. Крім штрафних санкцій від банку вимагається в найкоротші терміни усунути виявлені недоліки та порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнтам ПриватБанку та Монобанку слід перейти на контрактний мобільний зв’язок – нардеп

За матеріалами сайту privatbank.ua

google news