close-btn

Східна Європа увійшла у лідери за обсягом незаконних криптовалютних транзакцій – дослідження

Найбільший обсяг трафіку шахрайських криптопроєктів виходить з України

Аналітики компанії Chainalysis провели дослідження у сфері використання криптовалюти злочинцями в період з липня 2020 року по червень 2021 року. У представленому звіті говориться, що жителі Східної Європи посідають друге місце в даному антирейтингу. У країнах СНД фіксується неухильне зростання числа різних шахрайських проєктів, при цьому збільшується і сумарна вартість криптовалюти, відправленої на підозрілі криптогаманці.

Користувачі з цього регіону також складають більшу частину трафіку шахрайських сайтів, пов’язаних з криптовалютами. При цьому на частку українських IP-адрес припадає близько 36 млн відвідувань. Для порівняння, в США трафік не перевищує 15 млн візитів.

Аналітики також відзначають, що на криптогаманці східноєвропейських користувачів надходить велика кількість криптоактивів, чиє походження і призначення встановити важко, або неможливо. Це говорить про те, що багато шахрайських криптосайтів модеруються саме з цих країн.

У Chainalysis вказують, що це єдиний регіон із загальним обсягом транзакцій понад $400 млн, де більше 0,5% від загальної вартості переданих криптовалют пов’язані з нелегальною діяльністю. Викуп від сумнозвісних вірусів-вимагачів, за допомогою яких часто зламують як урядові організації, так і корпоративні комп’ютерні мережі, переказаний на адреси в Східній Європі за вказаний період склав $46 млн.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Під час пандемії багато жителів США отримували від держави фінансову допомогу. Однак не всі з них витрачали гроші на покупку речей першої потреби. Аналітики компанії Momentive провели дослідження, згідно з яким більше 10% американців у віці від 18 до 34 років витратили отримані кошти на придбання криптовалют і різних цифрових активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайська схема на 350 млн Dogecoin: в Туреччині шукають організаторів фейкового інвестпроєкту

За матеріалами сайту blog.chainalysis.com

google news